- Visste jeg ville komme tilbake

Livet smiler definitivt til Kim Basinger (39). Etter noen år med labre kritikker på filmfronten, kan hun i dag glede seg over tre ting:

Karrieren har skutt fart igjen etter filmsuksessen «L.A. Konfidensielt», hun har fått et barn - og hun hanket inn en Oscar for beste birolle i nattens Oscar-utdeling. Etter showet sa Basinger blant annet dette:

- Jeg var langt fra sikker på at jeg skulle vinne. Jeg har egentlig aldri hatt noe behov for å være til stede under en Oscar-utdelingen. Til og med i år da jeg var nominert, forsøkte jeg å unngå det.

Mange overraskelser

- Det har vært et fantastisk år: først all viraken om filmen under Cannesfestivalen, så Golden Globe og nå dette. Det har vært den ene overraskelsen etter den andre.

Basinger vet ikke hva hennes nye filmprosjekt blir. Hun føler seg bortskjemt etter «L.A. Konfidensielt», og trenger tid til å finne noe hun virkelig ønsker å gjøre.

Aldri i tvil

Mange kritikere stilte spørmål ved Basingers skuespillerkvalifikasjoner etter filmfloppen Boxing Helena. Men selv var Basinger aldri usikker på at hun ville komme tilbake:

- Kritikeren spekulerte i om jeg ville trekke meg tilbake. Pausen kom egentlig helt naturlig fordi jeg fødte et barn. Jeg var aldri i tvil selv: Jeg visste at jeg skulle klare å komme tilbake, uansett hvilke hinder jeg måtte forsere, sa Basinger til den offisielle Oscar-webben.

I takke-talen under Oscar-utdelingen dedikerte Basinger statuetten til sin far, fordi hun føler at han har mye av æren for at hun er der hun er i dag:

- Han var min første teaterlærer. Han fikk meg til å se alle de store filmene fra 30, 40, og 50-tallet, og lære navnene på de største skuespillerne. Hans kjennskap til film har betydd mye for meg senere i livet.

SRÅLTE Kim Basinger har fått lønn for strevet. I natt kunne hun inkassere en Oscar for sin skuespillerprestasjon i L.A.Konfidential.