- Visste jeg ville vinne

Emil vant hele Robinson og stakk av med 250 000 i går kveld. På forhånd hadde han følelsen av at det gikk hans vei.

- Nå skal jeg kjøpe meg inn i leiligheten jeg bor i her i Trondheim, forteller Emil, som studerer i trønderhovedstaden og har god bruk for den gullkantede sjekken.

- Hardt fysisk

Eva, Espen, Gunnar og Emil kjempet om å gå seirende ut av det nesten to måneder lange øymarerittet i dag. Den første prøvelsen i finalen var den beryktede Planken.

Her måtte deltakerne ut i vannet og opp på en plattform satt sammen av fire stokker. Hver halvtime ble en stokk fjernet inntil det bare var én igjen. Den som står lengst vinner.

- Jeg tror jeg bare sto i to timer eller noe sånt, sier Emil til Dagbladet.no. Han forteller at det var hardt å stå der. Og Emil gikk heller ikke vinnende ut av konkurransen. Eva viste lengst standhaftighet, mens Gunnar falt uti først, og dermed var han ute av Robinson.

- Flaks at jeg vant

Løpet var ikke kjørt for nummer to og tre. Espen og Emil duellerte mot hverandre på øya Harimao. Her var det snakk om både svømming, dykking, løping, klatring, koordinasjon og mentale oppgaver.

- Også her var det fysisk hardt. Det var jevnt mellom oss, og vi skjønte egentlig ikke så mye av den siste øvelsen. Vi sto og klødde oss i håret begge to. Du kan vel kanskje si at det var litt flaks at jeg vant.

Sikker før øyrådet

Med seieren mot Espen fikk Emil den andre plassen i det siste Øyrådet. Og da fikk han den gode følelsen:

Jeg visste at det ville gå min vei, jeg hadde forhørt meg litt på forhånd, sier Emil, som fikk rett.

I Øyrådet stemte Marit, Joacim, Marianne, Mia, Vera, Gunnar og Espen. Emil stakk av med seieren, og ble dermed årets Robinson og en sjekk på 250 000 kroner.

Trodde Emil han ville vinne da han meldte seg på Robinson? Hva var det tøffeste på hele ekspedisjonen og hvem liker Emil minst og mest? Send inn dine spørsmål til nettmøtet!

<B>EMIL MED SJEKKEN:</B> Studenten har blitt 250 000 kroner rikere.