Kong Harald:

Visste om Aris problemer

Åpner opp om dødsfallet i fersk bok.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag utkommer boka «Kongen forteller», som er skrevet av tidligere redaktør Harald Stanghelle. Den har blitt til som resultat av elleve samtaler Stanghelle har hatt med kong Harald (83), og tar for seg temaer som monarkiet, 22. juli, likestilling og familie.

Kong Harald har ikke for vane å stille opp på slike prosjekter, og det har derfor vært knyttet mye spenning til hva han skulle fortelle i boka.

I et av kapitlene snakker han blant annet åpent om hvordan det var i perioden etter at hans tidligere svigersønn, Ari Behn, valgte å avslutte livet sitt den 25. desember i fjor.

- Vanskelig å finne ord

Kong Harald var tidlig ute med å uttale seg om sorgen, som han gjorde i sin nyttårstale. I boka forteller han blant annet om beslutningen å snakke om dødsfallet.

«Jeg var ikke i tvil om at det som hadde skjedd med Ari Behn burde være med i talen. Når hans familie valgte å være åpen om grunnen, så var det naturlig for meg å være det. Det ville vært helt feil om jeg ikke hadde tatt det med. Men det var vanskelig å finne de riktige ordene. Jeg snakket jo om våre barnebarns far», står det i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer