Viste fingeren til Getaway People

CHICAGO (Dagbladet): Getaway People fikk en knalltøff start på sin turnhåpning. I det bandet går på scena blir de møtt av et titalls publikummere som viser fingeren og ber bandet komme seg til helvete hjem til Norge. Men bråkmakerne forsvant og Getaway People gjennomførte en godkjent turnhåpning.

Det er ikke hverdag i USA at et norsk band blir ropt inn igjen til ekstranummere og blir nødt til å spille hiten sin to ganger før fansen er fornøyd. Men det skjedde altså for Getaway People i Chicago, og fansen var ellville da de fikk den tilbakelente hiten «She Gave Me Love» for andre gang.

Foruten gjengen som viste fingeren, hadde Getaway People en meget trang start på sin Chicago-konsert. Bandet skramlet avgårde, i en blanding av generell nervøsitet og sjokk over motstanden fra deler av publikum. Merkelig nok valgte også gruppa å spille to av sine roligste låter helt i starten av settet. Det egget ikke publikum ytterligere.

Frontmann, Boots, eller Per Kristian Ottestad som han egentlig heter, framstår heller ikke som noe definitivt pre for bandet. Han er overraskende lite fønky og rytmisk på scena til å lede et band med så mye soul i seg som Getway People. Sammenlignet med Baba Nations Erik Røe, et band i samme sjanger, blir han nesten som en stillestående kjøttklump, men han tar igjen noe på en sikker vokalframførelse. Både han og resten av bandet løftes på de låtene han spiller gitar. På den måten gis Getaways ytterst sjarmende og feriebaserte fønk-pop det trøkket som trengs for at bandet ikke skal låte pinglete live.

Mot slutten går Getaway-kverna slik den skal gjøre. Bandet avslører både spilleglede og stil, og Chicago-publikumet kan ikke annet enn å la seg sjarmere.

<B>GIR ALT:</B> Gitarist Stein Bjelland på Metro i Chicago.