Viste fram årets mest hemmelige film

Banksy stjal Sundance-showet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Årets Sundance-festival er inne i sitt femte døgn i Park City, Utah, og skal man dømme etter køen utenfor visningene kan dokumentaren «Exit Through the Gift Shop» allerede erklæres som en av årets vinnere.

Filmen handler om den britiske grafittikunstneren Banksy, en av vår tids mest omtalte, mystiske og populære samtidskunstnere. Han opererer under pseudonym, og har omsatt for flere titalls millioner etter gjennombruddet på slutten av 90-tallet.

Det var knyttet stor spenning til om man nå ville få vite mer om kunstnerens identitet og hvordan han jobber. Første visning var natt til mandag lokal tid.

Skarp satireSvært få hadde på forhånd sett filmen, og regissørens identitet er ikke bekreftet, noe som skapte en hel del forhåndsblest. Banksy selv forsøkte å dempe forventningene i en e-post til BBC:

- Dette er historien om hvordan en mann tok oppgaven å lage en film om noe det i utgangspunktet ikke var mulig å lage en film om. Og mislyktes.

Ifølge Los Angeles Times fikk den kjendisspekkede salen - der blant andre Jared Leto og «Entourage»-stjernen Adrian Grenier befant seg - se en film som ikke bidro til å oppklare noe som helst, til tross for at Banksy for første gang snakker på film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer