Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viste frem filmen de laget mens de var kjærester

Men hjelpearbeiderdramaet til Sean Penn (55) og Charlize Theron (40) ble slaktet av kritikerne.

PÅ GOD AVSTAND FRA HVERANDRE: Sammen med Jean Reno, Javier Bardem og Adèle Exarchopoulos la skuespiller Charlize Theron og regissør Sean Penn frem hjeleparbeiderdramaet "The Last Face" i Cannes. Foto: Valery Hache / Afp / Scanpix.
PÅ GOD AVSTAND FRA HVERANDRE: Sammen med Jean Reno, Javier Bardem og Adèle Exarchopoulos la skuespiller Charlize Theron og regissør Sean Penn frem hjeleparbeiderdramaet "The Last Face" i Cannes. Foto: Valery Hache / Afp / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CANNES (Dagbladet): - Jeg leste manuset og begynte å se for meg Charlize i rollen, sier Sean Penn.

Skuespilleren og regissøren er i Cannes med sin nye film «The Last Face», en kjærlighetshistorie mellom hjelpearbeidere i Liberia som har Charlize Theron og Javier Bardem i hovedrollene. Javier Bardem spiller mannen Theron forelsker seg i.

Theron og Penn var kjærester da filmen ble spilt inn, men har senere gjort det slutt. På dagens pressekonferanse holdt de seg på god avstand fra hverandre.

- Det var da jeg så Charlize for meg i rollen at fimen ble noe jeg virkelig ville gjøre, sier Penn.
- Særlig tanken på å se Charlize med Javier. Jeg er bare en fan av bra skuespill og det er hva de driver med.

«The Last Face» har ikke blitt nådig mottatt av kritikerne i Cannes, som mener den er et selvhøytidelig og nedlatende utenfrablikk på afrikanske konfliktområder. Det ønsker ikke Penn å kommentere.

- Jeg er ferdig med filmen, så det er ingen diskusjon der jeg kan bidra med noe av verdi. Jeg kan bare si at jeg står inne for filmen som den er.

Hovedpersonene i «The Last Face» oppdager at de føler seg mer levende og føler mer intenst i konfliktområdene.

- Selve yrket er høystimulerende, sier Penn.
- Og det tiltrekker seg mennesker som har sans for drama. Slike situasjoner kan skape en spesiell intimitet. Det kan være mye forskjellig som får oss til å gå rundt, og hva angår folk som jobber i felten, så er dette noe som driver dem. Det er ikke bare altruistisk, det er kjemisk også.

Theron tror ikke hjelpearbeiderne hun har møtt ville vært bekvemme med å bli sett på som helter.

- Det er ikke mye ego der, det er bare en følelse av samhørighet med dem de prøver å hjelpe. De fleste av dem tenker ikke på denne måten, de tenker på det umiddelbare, på hva som må gjøres.

Legen Bardem spiller i «The Last Face» kritiserer hjelpeorganisasjonene for å tiltrekke seg pengesterke støttespillere ved å underholde dem. Penn blir spurt om han ikke gjør det samme ved å lage en stjernespekket film med humanitært hjelpearbeid som kulisse.

- Det er viktig å underholde, hvis underholdning ikke blir det samme som det Donald Trump holder på med, sier Penn.
- Men slik er det med for mange filmer i dag. Mye av det som lages, trekker oss vekk fra menneskeligheten i oss. Men å finne skjønnhet i forskjellige ting er med på å lege dem. Jeg synes bare at mye av det vi kaller vakkert i dag ikke er spesielt vakkert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!