Viste parodiklipp av Greta Thunbergs mamma

Russisk TV kritiserte det de påsto var mammaen til Greta Thunberg. I virkeligheten var det et parodi-innslag med en svensk skuespiller.

BOMMER: Den russiske programleder Vladimir Solovjov viste frem et klipp av det han mente var moren til Greta Thunberg. Det var bare et problem. Video: Rossija 1. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

16 år gamle Greta Thunbergs følelsesladde tale til FNs generalforsamling 23. september preget debatten i dagevis etterpå. Flere statsledere uttalte seg om 16-åringens klimaengasjement, blant dem Russlands president Vladimir Putin.

Da han talte til en energikonferanse i Moskva, påsto Putin at Thunberg er blitt manipulert og utnyttet av «noen grupper» som bruker henne til å fremme sine egne mål, ifølge Reuters.

Nå følger den statseide TV-kanalen Rossija-1 opp Putins skeptiske kommentarer, melder svenske Aftonbladet.

Viste diva-parodi

I et innslag viser programleder Vladimir Solovjov et klipp av det han påstår er Malena Ernman, moren til Thunberg. Ernman er en kjent operasanger i Sverige.

- Hun (Greta Thunberg, red.anm.) kommer fra en familie som bestemte at den viktigste fienden er global oppvarming og karbondioksid. Faren hennes er en kjent skuespiller, og moren hennes … Tja, se på henne, sa programlederen og viste et klipp.

Men klippet er ikke av Ernman, men av skuespilleren Christine Meltzer som parodierer Ernman, skriver Aftonbladet. I klippet framstilles Ernman som en operadiva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer