Viste sjeldent glimt fra Kim Jong-uns barndom under pop-konsert

Publikum jublet og klappet lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hittil ukjente bilder fra barndommen til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un ble vist fram på en konsert i det lukkede regimet i helga.

Ivrig publikum På flere av bildene er han ikledd uniform, og på et av dem gjør han en  militær hilsen. Et annet bilde viser Kim Jong-un i en cockpit.

Fra før er bare en håndfull bilder av barndommen til den nordkoreanske lederen blitt vist i offentligheten.

Som ung skal han ha vært svært opptatt av basketball og skal ikke ha vist noe interesse for politikk, ifølge britiske Independent. Da han gikk på skolen hadde Kim Jong-un skjult identitet, og gikk under navnet Pak Un.

Han skal ha gått på skole i Sveits, og sveitsiske myndigheter skal ha fått oppgitt at han var sønnen til en ansatt ved Nord-Koreas ambassade.

Mens bildene ble vist i slutten av konserten klappet publikum svært ivrig og nærmest robotaktig.

Nøye utvalgt band Bandet som opptrådte samtidig som dokumentarfilmen med bilder fra diktatorens barndom heter Moranbong og er nøye utvalgt.

Bandet består utelukkende av kvinner utvalgt av Kim Jong-un, og har låter som «Vår kjære leder» i sitt repertoar.

<strong>DISSE BILDENE HAR DU ALDRI SETT FØR:</strong> Bilder fra barndommen til Kim Jong-un har nå blitt frigitt. Foto: KCTV/NTB Scanpix
DISSE BILDENE HAR DU ALDRI SETT FØR: Bilder fra barndommen til Kim Jong-un har nå blitt frigitt. Foto: KCTV/NTB Scanpix Vis mer

Sørkoreanske medier har tidligere skrevet at enkelte av medlemmene i bandet skal ha blitt tvunget til å se på henrettelsen av andre artister, blant annet popartisten Hyon Song-wol - Kim Jong-uns tidligere flamme.

Popartisten skal ha blitt henrettet sammen med medlemmer av to andre musikkgrupper, og årsaken skal ha vært brudd på Nord-Koreas lover mot pornografi.

Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA melder at konserten ble avholdt 16. april for landets Luftforsvar. Under konserten var det også et full-skala jagerfly på scenen.

<strong>I EN COCKPIT:</strong> Dette bildet viser Kim Jong-un i en cockpit. Foto: KCTV/NTB Scanpix
I EN COCKPIT: Dette bildet viser Kim Jong-un i en cockpit. Foto: KCTV/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer