NYHETSBILDER: Pressefotografiet har endret seg enormt det siste tiåret. Ikke bare med ny teknologi, men med en ny tilnærming til hvilken plass det visuelle skal ha. Bildet vant årets World Press Photo Award og er tatt av amerikanske John Stanmeyer for National Geographic.
NYHETSBILDER: Pressefotografiet har endret seg enormt det siste tiåret. Ikke bare med ny teknologi, men med en ny tilnærming til hvilken plass det visuelle skal ha. Bildet vant årets World Press Photo Award og er tatt av amerikanske John Stanmeyer for National Geographic.Vis mer

Visuell ukultur

IDEER: Norske aviser har en slapp og gammeldags holdning til fotografiets rolle i nyhetsdekningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er alltid historier det handler om, sier fotosjef ved den danske avisen Politiken, Thomas Borberg.

- Jeg er likeglad med hvilken teknikk som blir brukt, om det er tatt med mobilkamera eller en riktig god speilrefleks, dagens journalister skal kunne fortelle en god historie visuelt, uansett medium.

Broger diskuterte nylig mangelen på visuell kultur i norske medier på et seminar i regi av fotojournalistutdanningen ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Der var det full enighet om at de fleste norske aviser stryker når det gjelder å ha en bevisst bildebruk, med unntak av de støre helgemagasinene som Dagbladets Magasinet eller Dagens Næringslivs D2.

Selvstendige historier

Det handler om å ha selvtillit rundt hva et fotografi kan. At fotografiet utvider saken, at den gir oss mer enn det teksten allerede har gitt oss. At redaksjoner sender ut fotografer for å ta et bilde som bare fungerer som en illustrasjon til artikkelen, er gammeldags tenkning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn