Vital Redman

yaya3 - Joshua Redman (saksofoner), Sam Yahel (Hammond B-3), Brian Blade (trommer) - oppsto da Redman vikarierte en kveld for gitarist Peter Bernstein i Yahels trio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om trioen er Redmans lenge bebudede oppbrudd fra kvartettformatet eller et con amore-prosjekt mens han planlegger neste trekk, er uvisst, men iallfall spiller han på Kongsberg i morgen sammen med Yahel og sin faste trommis gjennom mange år, Gregory Hutchinson (Brian Blade, som «alle» vil spille med, turnerer som i fjor med Wayne Shorter.)

Joshua Redman (33) viser nok en gang den musikaliteten, tekniske ubesværetheten, perfekt kontrollerte tonen og improvisatoriske frodigheten som han har skjemt oss bort med på konserter og plater de siste åra.

Uten å være noen egentlig fornyer trer han mer og mer fram som sin generasjons store tenorsaksofonist. Brian Blade er en like åpenbar kandidat til tilsvarende posisjon blant trommeslagerne, rytmisk fjellstø og overdådig kreativ i fargelegging og livgivende variasjon. Den langt mer ubeskrevne Sam Yahel føyer seg pent inn i B-3-tradisjonen med kløktig harmonisk orgelspill og stødig swingende bassføtter. Fem av platas ni komposisjoner er dessuten hans (Blade og Redman har signert to hver), og uten å være oppsiktsvekkende er de gode nok til at trioen kan utfolde seg vitalt og høreverdig gjennom samtlige 54 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer