Vital roman med skakk brutalitet

Stilistisk velsmurt om Sølvpilen, kjærligheten, terroren og DDR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Visstnok foregår halvparten av det årlige norske boksalget i desember. I den grad noen hører på anmelderes anbefalinger, burde de få med seg denne boka under treet. For Nordang er god.

Motstrøms

«I ly av en ruin» er hennes andre roman, etter en kritikerrost debut. Nordang går motstrøms med tanke på høstens nærbiografiske romaner: Hun lar jeg-personen være en mann på 43, en tidligere trommeslager som har fått nervøst sammenbrudd. Nå går han på trygd og bor sammen med sin yndige turnerkone fra det tidligere DDR og deres alltid kolikkhylende datter. Da ekskjæresten dør i et terrorangrep i Paris, oppdager denne mannen at han har nok et barn; en datter som han avviste ved fødselen fordi hun var så negroid i trekkene. Noe som viser seg å stamme fra hans egen vestindiske oldefar. Det er et underlig og uforutsigbart plott i denne boka, som handler om kjærligheten, kunsten og livet. Livet som bærer i seg kreftdød, terror, angiveri og utroskap. Dette skrevet i et sterkt, humoristisk, veldreid og vitalt språk. Med en masse faktakunnskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer