Vitalt drama

Spennende, Oscarnominert dramathriller.

Kjøterne i denne meksikanske dramathrilleren får stor betydning for sine eieres skjebne. Hundelivene er paralleller til og symboler på menneskeliv styrt av sterke drifter og desperasjon.

Alejandro Gonzalez\' høyt prisbelønte film begynner med en rå biljakt og en påfølgende ulykke. Den er utgangspunktet for tre historier om forhold. De tangerer hverandre løselig i en godt konstruert film med like mye lidenskap i uttrykk som i innhold.

I fortellingen om Octavio og Susana bruker Octavio bikkja i hundekamper for å skaffe penger til å stikke av med svigerinnen. En fotomodell og en magasinredaktør opplever at kosehunden fanges i et hull, mens deres eget forhold låser seg etter ulykken hun har vært utsatt for, og i historie tre prøver en mystisk uteligger å få skikk på livet omgitt av en bøling løsbikkjer.

Gonzalez utforsker de mørke, destruktive sidene av menneskelige relasjoner hele veien. Han gjør det spennende, med nerve og i tette, hektiske bilder - i likhet med flere kan han godt være inspirert av Quentin Tarantinos stil. Samtidig får vi et usminket bilde av det røffe livet i Mexico City.

Første del av «Elskede kjøtere» fungerer absolutt best, og to og en halv time er i drøyeste laget, selv med til dels gnistrende skuespillere.

Formodentlig ble ingen hunder skadd under innspillingen.

MED NERVE: Hundene lever hardt i «Elskede kjøtere», i likhet med sine eiere.