Vitalt og virtuost

Sprudlende 35-årsjubilanter for fulle hus.

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Pianisten Chick Corea (66) og vibrafonisten Gary Burton (63) innledet sitt duosamarbeid på plate med klassikeren «Crystal Silence» for 35 år siden og lagde sin nyeste cd sammen i 1995 («Native Sense»).

Hyperaktuelle er de følgelig ikke, men Moldejazz-publikumet kjenner sin besøkelsestid: To utsolgte konserter i går kveld bekrefter ordtaket om at kvalitet aldri går av moten.

Klangfest

En sedvanlig spirituell og hjemmevant Corea – han var den første «Artist in Residence» på Moldejazz i 2000 – startet med å fotografere publikum og pressefotografene («you’re all on my website now!») før han lot Burton sette an klangfesten med «Love Castle». Klangkombinasjonen vibrafon-flygel og de to musikernes måter å spille sammen på ga konserten et til tider nesten orkestralt preg, og virtuositeten som tillot Burtons klubber å overta Coreas fingerstartede fraser og vice versa skapte til tider tonevever så tette, men likevel luftige som myggnett.

Flamenco

Etter tittelsporet fra «Native Sense» serverte duoen en ny Corea-komposisjon, flamencoen «Allegria», før modus skiftet til bebop og «Bud Powell». «No Mystery», «Crystal Silence» og «Senor Mouse» fulgte, før stående applaus hentet duoen inn til et knippe ekstranumre som inkluderte Monks «Blue Boulevard Blues», Gershwins «I Loves You, Porgy» og Coreas egen «Armando’s Rhumba», der den perkusjonsglade pianisten innledningsvis lånte to av Burtons klubber og til publikums jubel spilte firhendig vibrafon med selve mesteren på instrumentet.

Det ble en morsom rosin i ei konsertpølse som for all sin forventede virtuositet tidvis likevel fikk haker til å glippe i stum forundring og fryden over eminent musikerkunst til å boble.