Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vitner så hvit Fiat Uno etter Diana-krasj

PARIS (NTB-AP): To vitner så en hvit Fiat Uno kjøre ut av Paris-tunnelen der prinsesse Diana ble drept i en voldsom bilulykke i august. Fransk politi har lenge jaktet på en bil av denne modellen, etter at det ble funnet rester av et baklys fra en slik bil på ulykkesstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to vitnene, en mann og en kvinne som kjørte i motsatt retning i tunnelen, så også sjåføren i de lille hvite Fiaten. Begge har overfor politiet beskrevet ham som en hvit mann av europeisk utseende, med brunt hår og i 40-årene. I baksetet på bilen var en stor hund, har de to fortalt.

Politiet beskytter identiteten til de to vitnene, men har identifisert mannen som «økonomi-direktør». Han er skråsikker på at det var en hvit Fiat Uno han så, og har overfor politiet blant annet begrunnet dette med at svigermoren har samme biltype.

Vinglet

Ifølge de to vitnene «vinglet» den lille Fiaten ut av Pont de l'Alma-tunnellen bare sekunder etter at sjåføren på Mercedesen prinsesse Diana var passasjer i mistet kontrollen og krasjet med en betong-søyle.

Politiet har konkludert med at Mercedesen støtte sammen med en hvit Fiat Uno før sjåføren Henri Paul mistet kontrollen. Hvem som kjørte inn i hvem er uklart, men det virker mest sannsynlig at den sterkt berusede Paul kjørte på Fiaten bakfra.

3 000 biler

Fransk politi har hittil sjekket 3 000 hvite Fiat Unoer i Paris-området, og trodde nylig at de hadde funnet fram til rett bil. Sjåføren stemte med vitnenes beskrivelse, eide en stor hund og lakkerte nylig den hvite bilen rød. Politiets etterforskere har imidlertid ikke lyktes med å knytte ham direkte til ulykken.

Prinsesse Dianas livvakt Trevor Rees-Jones, som var den eneste av de fire i bilen som overlevde den voldsomme krasjet, har i avhør fortalt fransk politi at han ikke husker å ha sett noen hvit Fiat i forbindelse med ulykken.

- Jeg husker at dere viste meg et album med tre bilder av biler som dere sa var Fiat Uno'er, men dette vekker ikke til live noen minner hos meg, sa Rees-Jones i et politiavhør 2. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!