Vitnet om trusler

Med skjelvende stemme leste Catherine Zeta-Jones brev fra Dawnette Knight om hvordan hun skulle drepes.

(Dagbladet.no): I over tre timer vitnet Catherine Zeta-Jones (35) mot Dawnette Knight (32), som er siktet for forfølgelse - og for å ha drapstruet henne og familien 24 gamger.

«Skal kappes i biter»

Dawnette Knight (32) ble pågrepet i sin leilighet i Beverly Hills 3. juni i år, etter å ha blitt knyttet til en rekke truende brev adressert Zeta-Jones og hennes familie. I avhøret leste Zeta-Jones passasjer fra 19 av brevene, der hun blant annet trues med lemlestelse og død.

- Jeg visste det var mange, mange drapstrusler mot meg. Jeg visste de var voldelige, men jeg visste ikke at de var så satansiske som dette, sa hun i retten.

Brevene beskriver blant annet hvordan Zeta-Jones skal «kappes i biter som Sharon Tate ble» - en referanse til det bestialske drapet på Roman Polanskis høygravide kone i 1969, planlagt og iscenesatt av satanisten Charles Manson.

«Vi skal kutte henne opp som kjøtt på et bein, og fore henne til hundene», var en av truslene Zeta-Jones måtte sette stemme til overfor retten i går. Et av brevene opplyser også at planen nesten var ferdig, og at noen fulgte etter skuespillerinnen hvor hun enn gikk.

Zeta-Jones ble etterhvert så engstelig at hun måtte begynne med beroligende tabletter. I retten i går fortalte Zeta-Jones at hun - på tross av arrestasjonen - fortsatt lever i frykt.

Ba om tilgivelse

Knight var besatt av Zeta-Jones' ektemann Michael Douglas, og hevder de to innledet et forhold etter å ha møttes på en fest i 2002. En påstand Douglas har avvist som «fullstendig absurd».

Knight, som forøvrig studerer barnepsykologi, har innrømt å ha skrevet brevene, kom i sist måned med en skriftlig unnskyldning til Zeta-Jones. Der beskriver hun seg selv som «en forvirret ung kvinne, besatt av Michael Douglas», og ber familien om tilgivelse så hun kan få fullført sine studier.

- Vettskremte

Michael Douglas vitnet om truslene før kona. I det timeslange vitneavhøret beskrev Douglas hvor sjokkert, redd og sårbar han følte seg på grunn av truslene.

Douglas sa han først ble kjent med truslene mot kona etter en telefon til et hotell familien hans eier i Bermuda. Etterhvert fikk han vite at faren hans, Kirk Douglas, allerede hadde motatt en rekke trusler rettet mot Zeta-Jones.

Under filminnspillingen av «Ocean's 12» på Bermuda, skal Zeta-Jones ha fått en rekke truende telefoner. At personen åpenbart visste hvor Zeta-Jones befant seg, gjorde ekteparet engstelig. Telefoner og brev viste at personen bak måtte ha nær tilgang på informasjon om dem. I et brev beskrives hjemmet deres i detalj.

- Nærheten gjorde oss vettskremte. Det var en visshet i disse brevene som var dypt urovekkende, sa Douglas.

Blir Knight trukket for retten - og dømt - risikerer hun 19 års fengsel.

- BESATT: Dawnette Knight (32) er siktet for ett tilfelle av forfølgelse - samt for å ha truet Catherine Zeta Jones og hennes familie ved 24 anledninger. Hun har innrømt at hun er besatt av Zeta-Jones ektemann Michael Douglas. I går møttes de to under det forberedende rettsmøte, der det skal avgjøres om det finnes nok beviser til å trekke Knight for retten.
STIRRET PÅ KNIGHT: Catherine Zeta-Jones (35) inntok vitneboksen etter hennes ektemann Michael Douglas' timeslange forklaring. Når hun ikke var opptatt med å svare på spørsmål, stirret hun på sin forfølger, som satt lenket til stolen med håndhjern. Her med ektemann Michael Douglas ved tidligere anledning.