Vitsefabrikken

I kveld ler over en million av Jon Almaas og co.. i «Nytt på nytt». Men hvem skriver vitsene? Elisabeth Botterli (31) og hennes humorstab er hjernene bak Norges mest populære moroprogram.

Forrige fredag så 1286000 av oss på «Nytt på nytt». Legger vi til at 286000 fulgte søndagens reprise, er det ingen tvil om at satireprogrammet sitter øverst på landets humortrone.

- Vi har jobbet med manuset til kveldens program siden forrige fredag. Deadline er torsdag klokka to. Klokka seks er det opptak. Dagen etter begynner vi med arbeidet til sendingen uka etter, forklarer tekstredaktør Elisabeth Botterli.

Sammen med tekstforfatterne Peder Udnæs, Askild Hagen og Jørgen Mehren har hun i snart fire år skrevet vitsene til det populære programmet.

- Og sammen med prosjektleder Guri Skavlan og produsent Hilde Olsen forredigerer vi opptaket natt til fredag, legger Botterli til.

Petter Nome

Tekstredaktøren mener at «Nytt på nytt»s målsetting er å speile uka på en humoristisk måte. Hun synes at staben på mange måter jobber som en avisredaksjon.

- I stedet for å skrive blødmer for avisene, gjør vi det for tv, sier Botterli.

- Blir Petter Nome sentral i kveld?

Vitsefabrikken

- Vi har ti sider med vitser om Petter Nome. Men også den gjenoppståtte EU-debatten, Røkke som ville kjøpe Åsne Seierstad og Fred. Olsens flyvertinne-utspill blir kommentert, sier Botterli.

- Vi må vite hva som blir ukas sak allerede på mandag, legger hun til.

- Regjeringer må seinest gå av på torsdager, sånn at vi får det med i programmet. Det har vi gitt beskjed om, sier Askild Hagen.

Det er programleder Jon Almaas som ftres med vitser av Botterli og hennes redaksjon. Knut Nærum, Anne-Kat. Hærland og hennes vikar Trond-Viggo Torgersen skriver sine egne vitser.

Kongefamilien

Tekstforfatterne mener selv at de er i en posisjon hvor de kan skade enkeltindivider.

- Er det noen som klager?

- Svært sjelden. Det er stort sett seerne som klager. Og da er det ofte fordi vi har tulla med kirken eller de kongelige.

<!--BTEK0--> HER ER DE: Elisabeth Botterli er kvinnen bak vitsene i «Nytt på nytt». Med seg i redaksjonen har hun Askild Hagen (fra venstre), Jørgen Mehren og Peder Udnæs. - Vi har en del av æren for suksessen, men husk at vi er et team bak programmet som snart har jobbet sammen i fire år, sier Botterli.