Vitsefabrikken

I kveld ler over en million av Jon Almaas og co.. i «Nytt på nytt». Men hvem skriver vitsene? Elisabeth Botterli (31) og hennes humorstab er hjernene bak Norges mest populære moroprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige fredag så 1286000 av oss på «Nytt på nytt». Legger vi til at 286000 fulgte søndagens reprise, er det ingen tvil om at satireprogrammet sitter øverst på landets humortrone.

- Vi har jobbet med manuset til kveldens program siden forrige fredag. Deadline er torsdag klokka to. Klokka seks er det opptak. Dagen etter begynner vi med arbeidet til sendingen uka etter, forklarer tekstredaktør Elisabeth Botterli.

Sammen med tekstforfatterne Peder Udnæs, Askild Hagen og Jørgen Mehren har hun i snart fire år skrevet vitsene til det populære programmet.

- Og sammen med prosjektleder Guri Skavlan og produsent Hilde Olsen forredigerer vi opptaket natt til fredag, legger Botterli til.

Petter Nome

Tekstredaktøren mener at «Nytt på nytt»s målsetting er å speile uka på en humoristisk måte. Hun synes at staben på mange måter jobber som en avisredaksjon.

- I stedet for å skrive blødmer for avisene, gjør vi det for tv, sier Botterli.

- Blir Petter Nome sentral i kveld?

- Vi har ti sider med vitser om Petter Nome. Men også den gjenoppståtte EU-debatten, Røkke som ville kjøpe Åsne Seierstad og Fred. Olsens flyvertinne-utspill blir kommentert, sier Botterli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer