Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vitsene blir ganske drøye

Komikerduoen har ingen planer om å endre innstillingen etter fjorårets skandaler.

SMÅFREKT: Det er ingenting som tyder på at programmet skal bli mykere i kantene. - Skandalene i fjor ble blåst ut av proposjoner, forteller Harald Eia. Foto: Stella Pictures
SMÅFREKT: Det er ingenting som tyder på at programmet skal bli mykere i kantene. - Skandalene i fjor ble blåst ut av proposjoner, forteller Harald Eia. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Det lærerike humorprogrammet «Brille» er tilbake på norske tv-skjermer allerede førstkommende mandag.

Under innspilling av sesongens første episode ble det klart at humoren ikke har endret seg, til tross for jøde-skandalene under fjorårets sesong.

Unødvendig kaos Til tross for at Bård Tufte Johansen innrømmer at sirkuset fra i fjor sitter i bakhodet, er både han og Harald Eia enige om at hele mediesirkuset var unødvendig.

- Det var en spøk som ble dratt helt ut av proposjoner. Det er rett og slett ergelig at det er dét folk husker fra programmet, sier Tufte Johansen.

- Vi har absolutt ingen planer om å legge om strategien. Komikerne som kommer på besøk skal få si akkurat det de mener, og blir det for drøyt får vi bare klippe det vekk, legger Eia til.

Små endringer Selv om guttene ikke har planer om å bli mykere i kantene med det første, legger de ikke skjul på at det er flere endringer i årets sesong.

De skal blant annet bli flinkere til å prate rundt temaene som dukker opp underveis, øke nerdenivået på programmet, og invitere flere gjester som ikke er komikere på heltid.

- Denne gangen har vi små temaer underveis, og ikke store temaer for hele showet. På denne måten blir vi friere i kommentarene, og vi slipper den tvangstrøya faste temaer gjerne kan gi, forteller Eia.

- Også skal det bli godt å øke nerdenivået enda mer. Vi vil at de hjemme skal lære noe mens de ler, skyter Tufte Johansen inn.

Lang venteliste Programmet kan skryte på seg en liste av profilerte komikere, og lover at både Espen Eckbo, Truls Svendsen og Knut Nærum vil være med på sendingene fremover.

LATTERKRAMPE: Det var ingen tvil om at Atle Antonsen koste seg under innspilling. - Jeg valgte grå genser i dag, fordi jeg flasser en del. Flass synes bedre på svart enn på grått, forklarte han til publikum. Foto: Stella Pictures
LATTERKRAMPE: Det var ingen tvil om at Atle Antonsen koste seg under innspilling. - Jeg valgte grå genser i dag, fordi jeg flasser en del. Flass synes bedre på svart enn på grått, forklarte han til publikum. Foto: Stella Pictures Vis mer

Bård Tufte Johansen kan røpe at listen av deltakere er lang, og at de enda ikke har møtt noen som ikke vil delta i programmet.

- Her om dagen møtte jeg Lisa Tønne, og hun sa hun gledet seg til sending. Eneste problemet er at vi ikke har invitert henne enda, sier Eia.

«Brille» har sesongpremiere på Nrk1 førstkommende mandag, kl. 21:30.