Viva Banderas

Antonio Banderas skal spille den mexikanske revolusjonshelten Zapata i ny Disney film.

Livet til Emiliano Zapata er blitt filmet tidligere. Marlon Brando gjorde Zapata udødelig i «Viva Zapata» fra 1952 i regi av Elia Kazan. Nå er det Banderas sin tur og i registolen sitter Gregory Nava.

Den episke historien skal følge livet til Zapata, som var nøkkelpersonen i den Mexikanske revolusjonen. Han slåss for et bedre liv for Mexicos mange fattige. Zapatas motto var: 'Det er bedre å dø stående eller å leve på knærne'. Han ble henrettet i 1919.

- Dette prosjektet er en drøm for meg. Det er et av vår tids store heroiske dramaer. han var en kriger, men også en fredens mann, sier Gregory Nava til Variety.

Spansk sjarmør

Antonio Banderas er i dag en av Hollywoods store stjerner. Han startet sin skuespillerkarriere sammen med regissøren Pedro Almodovar i hjemlandet Spania. Sammen lagde de en rekke av Almodovars mest kjente filmer; «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd» og «Bind meg, Elsk meg» for å nevne noen.

Med «Mambo Kings» forflyttet Banderas talentet sitt til USA, og slo gjennom som actionhelt i Robert Rodrigues vakre og dramatiske «Desperado» mot Salma Hayek.

Siden den gang har Banderas etablert seg i tetsjiktet i den amerikanske filmindustrien. Privat er han gift med skuespilleren Melanie Griffith.