Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viveka Seldahl er død

Lørdag formiddag måtte den svenske skuespillerinnen Viveka Sehldal gi tapt for kreften. 57 år gammel sovnet hun inn med sine nærmeste rundt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt gikk veldig stille og rolig for seg, sier skuespiller og Sehldals livsledsager Sven Wollter til Aftonbladet.

Livmorhalskreft

Viveka Sehldal kjempet en hard kamp mot kreften gjennom det siste året av sitt liv. I juni i fjor sto hun frem i pressen og fortalte om livmorhalskreften som tvang henne gjennom en komplisert operasjon. Livmorhalskreft er den fjerde mest vanlige formen for kreft blant kvinner i Sverige.

Da fremsto hun som en sterk, stolt og positiv kvinne. Hun gledet seg til innspillingen av Bille Augusts nye film «En sang for Martin», som hun spilte inn sammen sin livsledsager Sven Wollter.

Etter operasjonen fulgte rehabilitering og legekontroller, men sykdommen ga ikke slipp. Siden i sommer har hun vært innlagt på Stockholms sjukhem, hvor hun hadde familien rundt seg til siste stund. Rett etter klokka 12 lørdag formiddag sovnet hun inn for godt - i sin kjæres fang.

Hedret hennes minne

Noen timer senere sto Sven Wollter på scenen i Scalateateret i Stocholm, under Bellmannsforestillingen «Märk hur vår skugga», som han gjennomførte for å hedre Vivekas minne. Fra scenen fortalte han selv om Sehldals bortgang.

- Kunsten og livet har alltid hørt sammen for oss, sa Wollter.

Wollter er aktuell som inspektør van Veeteren i en krimserie som startet på NRK 28. oktober. Den svenske forfatteren Håkan Nesser har skrevet flere romaner om denne skikkelsen, og tre av disse sendes på NRK i høst.

Hele Norges coronakart