VM-gull til Dagbladet-serie

For avdekkingen av lav datasikkerhet i serien «Null CTRL».

PRISVINNERSELFIE: Gullgutta fra venstre: Espen Sandli, Ola Strømman, Audun Aas og Øistein Monsen. Foto: Dagbladet
PRISVINNERSELFIE: Gullgutta fra venstre: Espen Sandli, Ola Strømman, Audun Aas og Øistein Monsen. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Journalistene Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli, utvikler Ola Strømman, Audun Aas og videojournalist Øistein Monsen mottok i dag gull i World Digital Media Awards, i kategorien «Beste datavisualisering» for «Null CTRL»-serien.

Fra før har journalistene vunnet både Skup-prisen og en europeisk pressepris for prosjektet.

Juryen begrunnet prisen med at «Null CTRL» er et «orginalt og provoserende prosjekt med relevante og gjennomtenkte interaktive elementer».

Digitalt fokus - Det er helt fantastisk å gå helt til topps internasjonalt, sier prisvinner Linn Kongsli Hillestad til Dagbladet etter at nyheten ble sluppet.

Prisen er en anerkjennelse av hvordan journalistene har klart å formidle et vanskelig tema ut til mange ved hjelp av den digitale utformingen, noe journalistene fokuserte på helt fra starten av, ifølge Hillestad.

- Vi begynte å tenke på det visuelle veldig tidlig. Da vi skjønte at vi hadde mange funn innenfor ulike samfunnsområder tenkte vi at det kunne være formålstjenlig å illustrere bredden i prosjektet med en omfattende grafikk, i tillegg var video veldig viktig fra oss helt fra begynnelsen av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer