VM i stein, papir og saks

320 topptrente atleter kjempet i helga om verdensmesterskapet i «Stein, papir og saks».

Spill Dagbladet.nos «Stein, papir og saks».

Pilsen var godt plassert i den ene handa,mens den andre ivrig viste fram enten tegnet for stein (knyttet neve), papir (ustrakt flat hånd) eller saks (hånde på høykant og du gjør v-tegnet med peke- og langfinger). Vinneren kåres etter følgende prinsipp:

 • Stein knuser saks.
 • Saks klipper papir.
 • Papir dekker stein.

  Vinnerkombinasjon


  I verdensmesterskapet vinner han eller hun som er best av tre omganger. Best av alle var Rob Krueger som i finalen vant med kombinasjonen stein - papir - papir, en kombinasjon som effektivt satte en stopper for motstanderens stein - stein - stein. Rob vant 2 - 1 og kunne dra hjem med førstepremien på nesten 27 000 kroner.

  Vertsby var Toronto. Byen er også hovedsete for World RPS, den verdensomspennende organisasjonen til «Stein, papir og saks» - spillerne ligger. Deltagerne kommer fra hele verden og eksempelvis England stilte med sitt eget landslag. Men til tross for egen lege til å overse oppvarming, trening og diett, måtte de se seg slått av hjemmefavoritten Krueger.

  Internasjonalt


  - Det er internasjonalt spill, vet du. Det er bare tull at ikke mange tar dette alvorlig, sier Englands Andy Cumming til nyhetsbyrået Reuters.

  Men sjefen for World RPS er litt mer realistisk når det gjelder sporten han promoterer.

  - Vi tar «Stein, papir og saks» omtrent like seriøst som noen tar en stein, papir og en saks. Vi har det ganske moro med spillet, sier Douglas Walker.

  Spill Dagbladet.nos «Stein, papir og saks».
SLIK STARTER DU:</B> Spillerne står mot hverandre og løfter hånda opp og ned tre ganger før du viser enten saks, papir eller stein.
OG VINNEREN ER</B> Her har du et klassisk eksempel. Ingrid (til høyre) valgte saks, mens Marta satset på papir. Siden saks klipper papir vinner Ingrid denne runden.