VM i techno-pop?

Ikke før har vi sendt Hooverphonic på dør, før vi får nytt Belgia-besøk. Vel; vokalisten Lisa Lamb (bildet) har røtter fra den ganske klode, Paul Statham er fra England - men Pascal Gabriel, han kommer fra det lille landet som var med og stifta EU.

Komponistparet

Paul og Pascal har hatt en slags kontrakt med plateselskapet Mute siden 1995, mens unge frøken Lamb var best av 25 på audition.

- She was cool, mener Pascal.

- Is she still cool?
- No! Well... she's OK, ha!

De er aktuelle med «Audiopeach», et album som faktisk ble fullført for bortimot to år siden. Trøbbel med plateselskapet... den samme gamle leksa.

- Hvilket betyr at dere for lengst har skrevet det neste Peach-albumet?

- Nei. Vi fant det meningsløst å begynne på noe nytt før dette albumet var skikkelig lansert.

Svarer låtskriverparet. Pascal Gabriel og Paul Statham jobber som komponister på heltid, og de ligger ikke på latsida.

Ei stjerne i emning?

Det siste året har de skrevet låter som kunne utgjort to fulle album, men sangene har havna hos andre artister - såsom Shara Nelson og Bananarama.

- Men først og fremst Dido; søstra til Rollo i Faithless. Vi har skrevet fem sanger for henne, og hun! - hun kommer til å bli mega. Merk våre ord!

- Peach-soundet er mer Euro enn England, ikke sant?

- Definitivt. Mer internasjonalt, kanskje - det høres bedre ut, eller hva? Human League, sier Pascal Gabriel med stjerner i øya... Når alle andre var på house- og indie-bag'en ville vi lage cheesy pop.

- Men kom ikke til oss med swing beat, mener Statham. - Vi hater swing beat!

De forteller at de arbeider hver dag, i sitt eget studio - sånn omtrent fra elleve på formiddagen til sånn omtrent sju-åtte på kvelden.

- Mens jeg jobba som produsent gikk det som regel seksten timer i strekken, forteller Gabriel. - Jeg visste ikke hvilken årstid det var!

Det norske 60-tall!

De snakker om Norge, og kan på ingen måte skjønne hvorfor de ikke var her den berømmelige St. Hansaften, da nasjonen gikk av hengslene.

- All for Norway, mener Gabriel. - I think it's great! Men hør; når er det Belgia spiller? De har faktisk sjans til å gå videre: Alt de må prestere, er å gjøre ett mål på Sør-Korea, og det kan da ikke være vanskelig?

Kollega Statham ser undrende opp, og lurer på om det ikke også er fullt mulig at et romskip lander i hotellresepsjonen akkurat nå...?

De påstår å være velkvalifisert for VM i techno, og avslutter samtalen med å spørre om vi veit om ei god sjappe for brukte plater.

- Du skjønner; vi er ute etter å få sampla noe norsk 60-talls-pop!

Dermed er det bare å be folk holde øra oppe. Kanskje Beatnicks blir å høre på neste framstøt fra Peach?