Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VM med herrer

VM i fotball er snart over oss. NRK og TV 2 har VM-troppene klare. TOM STALSBERG , redaktør av fotballmagasinet FireFireTo, gir her en offensiv vurdering av Davy & co.

TV: VM i Tyskland tar til 9. juni og varer fram til finalen i Berlin 9. juli. NRK og TV 2 er radarparet som skal sørge for at vi velfungerende fotballidioter skal få med oss alt, pluss litt til. De som skal representere Ola Feilpasning under VM, kommer i skreddersydde dresser og heter Arne, Davy, Bent, Nils Johan, Frode, Espen, Karl-Petter, Olav, Svein og Harald. TV 2 har, etter det jeg erfarer, ikke maktet å ragge opp en eneste ekspert eller kommentator fra den andre siden av banehalvdelen. De satser på et VM av, for og med herrer.NRK får derimot en femmer for Ingerid Stenvold og Ragnhild Gulbrandsen. TV 2 er jenteløs og havner på en ener. Før vi går inn på enkeltspillere (les kommentatorer/ekspert), leder den tidligere statskanalen 5-1 på borte- og hjemmebane.

NRKs VM-lag:

TEAM 1 (hovedkommentatorer): Arne Scheie og Karl-Petter Løken Scheie er norsk tv-sports svar på Klippen (Thorbjørn Svendsen, landslagsrekord i antall spilte kamper for Norge). Arne er den personifiserte fotballstemmen her til lands. Han snakker som en foss, og litt for ofte kan det bli vel mange nerdifiserte statistikker og anekdotiske tilbakeblikk. Men, VM er VM og Arne er Arne, alltid beredt og ekstremt forberedt. Med seg har han Karl-Petter Løken. Han er ingen standupkomiker. Ryddig, tørr og litt Scheie. TEAM 2: Olav Traaen og Jostein Flo Traaen er uteksaminert ved Arne Scheie-akademiet innenfor lærballkommentering, med valgfag Lillelien. Også en snakkemaskin. Vel hektisk etter min smak. Har med seg selveste grunnfjellet i norsk VM-suksess, Jostein Flo. Han våger å mene mer enn Løken. Traaen roer seg litt og dette blir greit. KAPTEIN (programleder for hovedsendinger): Espen Graff Han har guidet tv-befolkningen med studioproduksjoner fra diverse store mesterskap. Sist sett med peis og flagg fra vinter-OL i Italia. Denne typen etterpåsendinger har gått ut på dato. Espen er en dyktig programleder, men han bør stille høyere krav til de rundt seg, så ikke studiosendingene blir en blanding av «Klassefesten» og «Du skal høre mye». Liberoledere for andre sendinger: Ingerid Stenvold og Pål Gordon Nilsen Et programlederpar etter min smak. Ingerid Stenvold har ekstrem tilstedeværelse. Klarer å holde balansen mellom fag og humør. Stødig i det vanskelige faget fotball. Pål Gordon er også poengtert, idrettsfaglig på høyden og har et smittende vesen. EKSPERTENE: Per Mathias Høgmo, Knut Torbjørn Eggen, Ragnhild Gulbrandsen og Egil Olsen ala Drillo Tung materie. I utgangspunktet er Høgmo, Eggen og Olsen for like i spillerfortellerstilen. Jeg ville nok forsøkt å få med en ekspert som er litt mindre forutsigbar.

TV 2s VM-lag:

TEAM 1: Øyvind Alsaker & Nils Johan Semb/Bengt Eriksen Alsaker er for øyeblikket landets beste «på direkten»-kommentator. Kan sin fotball, kan sitt kommentatoranliggende og hvis han også makter å holde litt igjen med ordflommen, blir han VMs norske vinner. Dette takket være sin makker Nils Johan Semb. Innenfor fotball heter det å bli spilt god av andre. Det er det Semb gjør med Alsaker. PS: Hvis Semb tidvis blir byttet ut med Bengt Eriksen (tidligere redaktør blant annet av FireFireTo), gjør ikke det særlig mye. TEAM 2: Harald Bredeli & Svein Mathisen Partyduoen framfor noen. Bredeli har gått kommentatorskolen innenfor håndball, er fotballpunch og en blanding av tidlig Hallvard Flatland og nåtidas Davy Wathne. Litt for opptatt av at det skal være skrål og støy, men han skaper liv. Svein Mathiesen sørger for velplasserte korrektiver og lun humor. TEAM 3: Morten Langli & Frode Olsen Har et stykke fram, men det er ikke pent å spenne bein på de ferskeste. EKSPERTENE: Nils Johan Semb og Bengt Eriksen Disse er allerede omtalt. Liberoeksperter: Åge Hareide, Hallvar Thoresen, Rune Bratseth, Jon Michelet og Rune Hauge Nok en tung materie. Åges analyser skal man lytte til. Han er ingen førstereis. Thoresen scoret som kjent mot England for tusen år siden. Litt vel tørr, men barten sitter godt. Rune Bratseth blir for lik Åge. Rune Hauge? Langt mer usikker. Men det er penga som rår. KAPTEIN (programleder) i Berlin: Davy Wathne Han får vann i munnen av store mesterskap og sine egne morsomheter, men D.W. er proff nok til ikke å la det renne vannmasser ned på slipset. En overhektisk bergenser som det lett blir altfor mye av. Han blir sinna, men ikke på skjermen. Er uredd, har full kontroll, elsker fotball og kan fotball. Bedre vert er det ikke mulig for mannekanalen TV 2 å ha i Berlin. En tysker fra Bergen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling