Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vogts Villa

Morten Harket leverte med fjorårets «Wild Seed» en bunnsolid solodebut ingen hadde trodd han skulle makte å lage. Synd da at han ikke helt klarer å følge opp på den norskspråklige «Vogts villa» som slippes på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noe med tekstframførelsen på denne plata. Man får en klar fornemmelse av at Morten Harket ikke er helt komfortabel med å synge på norsk. Uttrykket er stivt.

Når Harket i tillegg virker trøtt, ja, nesten livløs, i flere av platas melodier, sitter vi igjen med et helhetsinntrykk som ikke er spesielt fordelaktig.

«Wild Seed» var utvilsomt en pop-plate av internasjonalt kaliber. Harket framsto som en potent låtskriver og en soloartist med uvanlig spirit. Denne gangen er låtene langt mer stillestående og uferdige. Produksjonen og stilen er den samme velpolerte og strukturerte, men man er nesten fristet til å si at Harket gir ut disse låtene «eksklusivt» for det norske markedet fordi han skjønner at de ikke vil slå igjennom på verdensbasis likevel...

Klare høydepunkter finner vi imidlertid i 68-er-harselasen «Gammal og vis», der tekstforfatter Håvard Rem grisegrynter heftig i bakgrunnen, og i «Herre i drømmen» som peker seg ut med platas mest kontante refreng. Ellers er det bare å melde at Harket er litt ute av fokus. Og vi anbefaler på det sterkeste at han begynner å synge på engelsk igjen.

Hele Norges coronakart