Voksen debut

En studie i god, bråmoden smak.

CD: 18-årige Nathalie Nordnes fra Bergen har et ubestridelig talent. Som sanger, som låtskriver og til og med som pianist.

Nathalies bråmodne tilnærming til popfaget kan umiddelbart få deg til å miste pusten på samme måte som hennes duettpartner Sondre Lerche gjorde da han debuterte med «Faces Down» i 2001. Hvordan har disse kidsa rukket å absorbere all den riktige musikken?

Sammenliknet med det bortimot prikkfrie førstealbumet til unge Lerche fra samme leir - oppdaget av Virgin-direktør Per Eirik Johansen og produsert av Hans Petter «HP» Gundersen - er «Hush Hush» blitt et mer anstrengt og insisterende produkt. Albumet blir nesten for smart for sitt eget beste, der det svømmer i god smak og elegant, nostalgisk produksjon, med tangeringspunkter med alt fra brasiliansk bossapop via The Ronettes, Laura Nyro og Rickie Lee Jones til Tori Amos og Björk.

For all del: det er flere virkelige popgodbiter spredt rundt på Nathalies veslevoksne debut. Den snerrende «Sailing» har et trøkk og en dybde som er kjærkommen i det ellers litt easy stemningsleiet. Singelen «Only Because» er en leken og sensuell bossanova/Bacharach-kombinasjon som hever seg over den glatte pastisjen den fort kunne vært. På «Musicbox» og «The Cat Song» bikker derimot gode ideer over i animert musikalsk teater.

«Hush Hush» er en såpass musikalsk avansert stilstudie at albumet nok vil gå langt over hodet på Nathalies jevnaldrende, samtidig som det er mer enn nok å gripe fatt i for platesamlere og det mer modne (og ikke minst tallrike) Norah Jones-segmentet. Nathalie Nordnes kan få en fin vår med denne plata.

ELEGANT: Det er flere virkelige popgodbiter spredt rundt på Nathalie Nordnes' (18) veslevoksne debutplate «Hush Hush».