Voksen nå

Petter har blitt pappa.

CD: Det er snart seks år siden Petter skrev svensk raphistorie med debutalbumet «Mitt sjätte sinne». Nå har han blitt voksen, og med «Ronin» forsøker han å ta med seg musikken inn i en mer moden fase av livet.

Dessverre kan det se ut til at han har mistet en del av gnisten på veien. Selv om «Ronin» er et solid stykke arbeid, er det tidvis også et litt kjedelig album.

Ikke det at Petter ikke prøver. Som vanlig har han fått med seg kremen av svenske produsenter og gjesteartister. På andresporet «Repa skivan» glinser det av duggfrisk disko. I tillegg har det strålende produsentteamet Collén & Webb hatt mer enn én finger med i spillet. Med Göteborgs Gosskör blir ettertenksomme «Drömmen» også et verdig pusterom midt i albumet.

Problemene dukker opp når Petter skal brife med fortellertalentet. Den smygende og bluesinspirerte «Fredrik Snortare och Cecilia Synd» beskriver hva som kan skje når den sleipeste slasken på Stureplan møter en uskyldsren ungpike med falsk legitimasjon. Som i problembarnhistorien «Henry Hård» ender det selvfølgelig i tragedie. Det hele minner litt for mye om en informasjonsbrosjyre fra Rusmiddelsdirektoratet.

«Prolog» har han laget en slags medley av sine tidligere hits. Den er egentlig ganske fengende. Kanskje det rett og slett er på tide med et samlealbum?