Voksen-tv

I nesten 20 år har de halvkriminelle blandningsmisbrukerne Geir og Odd levd ut paranoiaen sin i tegneserien «To trøtte typer». Nå har manuset til Christopher Nielsen blitt til en animert TV-serie for voksne.

Egil Birkeland og Anders T. Andersen gir bort stemmene sine til de trøtte typene. På onsdag kan du se og høre resultatet på NRK1.

FREDAG: - Hva kan dere si om Geir og Odd?

Egil: De er to veldig slitne typer. De har jo holdt på noe jævlig i over tretti år, og ikke kommet noen vei. De har ikke en gang klart å bli ordentlige junkies.

Anders: - Episodene utspiller seg i leiligheten til Geir hvor tven står på hele døgnet. Det de gjør er å røyke seg en bønne, se pornofilm, røyke enda en bønne og diskutere moralfilosofiske spørsmål.

FREDAG: - Hæ?

Egil: - De ser mye på «Etikkboksen» med Fredrik Skavlan, og er veldig opptatt av hvordan de selv ville ha gjort ting.

Anders: - Og det ender for det meste opp med at de begynner å krangle med hverandre. Du kan kanskje si at de er moralfilosofi på et lavt nivå.

Egil: - Men egentlig er dette samtaler som kunne ha foregått i virkeligheten. Hvis du tok vekk alle banneordene og fant et menneske med vanlig stemme ville konversasjonen nesten blitt helt normal.

Anders: - Det er kanskje det beste med dette manuset; at disse typene egentlig er veldig konvensjonelle. Til tross for at de lever i sin egen kjempesære verden er de i grunnen opptatt av de samme spørsmålene som du og jeg.

FREDAG: - Du kjenner deg igjen?

Egil: - Ja, referanserammene er kanskje forskjellige, men essensen er den samme. Og da spiller det ingen rolle om du drikker champagne eller skyter heroin.

«To trøtte typer» begynner på NRK1 på onsdag 4. oktober klokka 23.20.