Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Voksende boligunderskudd

Noe må gjøres med boligmangelen.

Foto: Arash Nejad/Nyebilder.no
Foto: Arash Nejad/Nyebilder.no Vis mer
Meninger

Politikere vil ha økt boligbygging, helt til dilemmaene dukker opp. Høyhus, jordvern, naboprotester, kommunegrenser og et mangfold av innsigelser stopper nødvendig bygging.

Befolkningsveksten tilsier at vi innen 2030 har økt fra 5 til 6 millioner innbyggere. I 2014 får vi en befolkningsvekst på ca. 61.000 innbyggere, mens antall igangsatte boliger i samme periode ser ut til å bli noe over 25.000. Prognosemakerne mener dette er minst 10.000 for lite. Både for å dekke eksisterende underskudd på boliger, og for å sørge for balanse med den løpende befolkningsveksten.

Det er behov for å bygge flere boliger, men politiske dilemmaer står i veien for den boligbyggingen vi trenger. Enten må det sterkere sentral styring til, eller så må staten komme med gulerøtter som er så store at det lokker kommunene til en boligpolitikk som oppfyller nasjonale mål. Dagens boligpolitikk er i alle fall ikke kraftfull nok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media