Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Voksent D.D.E.

Et overflødighetshorn av spilleglede.

CD: Undertegnede har i D.D.E.s ti år lange historie avskrevet bandet mer enn én gang, uten å ha klart det. Heldigvis. Bandet har riktignok levert temmelig tynne varer, men også flotte øyeblikk som vil gå inn i norsk pophistorie. Deres nye plate er ikke så krampaktig i festmodus, og det kler bandet.

Hvis D.D.E. er konge på plate, så er de president og pave på scenen. For det er der de virkelig viser hvilket format de fyller.

Ettertenksomt

Cd-en åpner med låta «Vi e konga», en typisk og tradisjonell D.D.E.-boogie. Vi har liksom hørt denne låta tusen ganger før fra den kanten, og derfor skapes det liten forventning til resten av plata. Men låter som «Rompa mi», «Balla mi» og «Kvisa mi» uteblir.

Det samme gjør det påtrengende partymaset. Her viser bandet seg i et mer ettertenksomt og rolig hjørne, uten at det blir en balladeplate av den grunn.

Plata bobler av spilleglede, og bandet preges ikke av slitasje, selv om gutta har holdt et maratontempo i ti år og er på veien over en tredel av årets dager. D.D.E. er et overflødighetshorn av smittende enkel og folkelig musikalsk glede.

Lover godt

Verken Bjarne Brøndbo eller låtskriver Frode Viken overrasker, men de gjør det de kan på en avstemt og balansert måte.

Det gir plata et «feelgood»-preg. Produsent Svein Gundersen er tydelig til stede, ringreven preger både lydbildet og arrangementene.

Han har ikke laget en glatt produksjon, selv om den er pen og har mindre av bandets mer vanlige rølp. D.D.E.s varemerke, trekkspillet, mandolinen og munnspillet er her, men det er også strykere, blåsere og koring fra eksterne musikere.

«Vi e konga» lover godt for framtida. D.D.E. vokser med oppgaven som konger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media