Voksent om småjenter

«Et helt nytt liv» bruker barneblikket sitt godt.

OBSERVANT: En rekke filmer med barn i hovedrollen får kvalitetsstempelet for billig. Slik er det ikke med sørkoreanske «Et helt nytt liv».
OBSERVANT: En rekke filmer med barn i hovedrollen får kvalitetsstempelet for billig. Slik er det ikke med sørkoreanske «Et helt nytt liv». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det finnes så mange samvittighetsfulle, anerkjente filmer og bøker som ser verden gjennom et barns øyne. En god del av dem får et kvalitetsstempel smelt i pannen uten å ha jobbet nok for det. Iblant er det som om barneblikket blir en snarvei til sentimentalitet og naivistisk innsikt.

Da er det desto mer gledelig å se filmer som klarer å bruke sine barnlige hovedpersoner godt, som gjennom deres forsøk på å forstå og sette ord på verden blir konsentrerte og komplekse portretter av særegne situasjoner og miljøer. Tyrkiske «Honning», som hadde premiere før jul, var en slik film. «Et helt nytt liv» er en annen.

Den foregår i Sør-Korea i 1975, der ni år gamle Jinhee (Kim Sae-Ron) blir plassert i et katolsk barnehjem av faren. Jinhee tror ikke hun er en av de foreldreløse barna, hun tror faren skal komme tilbake. Det gjør han ikke.

Flyktig «Et helt nytt liv» beskriver Jinhees og de andres forsøk på å takle flyktige og forgjengelige relasjoner, hvordan de forsøker å holde seg fast i hverandre samtidig som de sakte innser at de ikke kan holde for hardt. Potensielle adoptivforeldre kommer stadig og ransaker barneansiktene etter noe de kan bli glad i, barn ankommer og reiser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer