Voksne gutter

STUTTGART (Dagbladet): Hanson-brødrene er blitt voksne gutter. Det både høres og synes.

- Naturlig progresjon, sier 17 år gamle Taylor Hanson om «This Time Around» - den atskillig mer rocka oppfølgeren til «Middle of Nowhere» (1997), som er solgt i over åtte millioner eksemplarer. Den mellomste av Hanson-brødrene er spent på hvordan fansen tar i mot plata.

- Jeg tror vi når et større publikum, sier Taylor.

Det flagrende lyse håret ble et av varemerkene til Hanson da de tok grep om verdens tenåringshjerter for tre år siden. Da de to eldste medlemmene i gruppa, Taylor og Isaac, lot lokkene falle i fjor, skapte det uro blant fansen.

- Vi har fått mange rare tilbakemeldinger på den nye sveisen vår, medgir Taylor.

- Men hvis folk bryr seg mer om hvilken fasong vi har på håret enn om musikken vår, så får det bare være. Det blir for dumt, sier Zac, den eneste av de tre som har beholdt varemerkehåret og som du tydeligst kan se er blitt eldre siden sist vi så ham. Den lille sjarmklumpen med den spinkle stemmen bak trommene er blitt til en halvvoksen kar med solid basstemme.

De tre brødrene fra Oklahoma har nå reist Europa rundt for å snakke om den nye plata si. De har med seg foreldrene, som også er guttenes lærere.

- Det er jo utrolig å oppleve dette her. Jeg er 19 år, og har vært i over 20 land. Jeg mener: Vi har vært der, og dermed lært en masse. Vi ser og opplever det andre jevnaldrende leser om i bøkene, sier eldstemann Isaac.

De reiser med tog, bil og buss, slik at de får sett landene de besøker.

- Sånn sett blir det en slags ferie. Vi håper og tror vi kommer til Norge også, sier Ike.

NY PLATE: Hanson, tenåringsheltene fra Oklahoma, er ute med den vanskelige andreplata. Den fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder i går.