- Voksne har ikke peiling

- Åah! Jeg blir så provosert når noen sier sånn, sier Sophia (14), tydelig opprørt over at de voksne alltid vil bestemme hva som er best.

- «Cæsar» er ikke for barn

Hun sikter til utspillet fra leder i Lærerforeningen Anders Folkestad og barneombud Trond Waage om at barn hver dag blir så bombardert av intriger, fyll og utroskap fra norske TV-programmer at de kan ta skade av det.

Sophia får full støtte fra venninnegjengen fra Majorstua skole i Oslo.

Det er fredag ettermiddag. Skolen er over for denne uka, og jentene kakler slik bare jenter på ungdomsskolen kan. Det er vanskelig å få med seg alle detaljer, men ett er de enige om: De voksne har ikke peiling når de sier hva som er best for ungdom.

- Jeg får egentlig ikke lov til å se på disse seriene av faren min, men jeg gjør det likevel, sier Christelle (14).

- Så dere er ikke redde for å bli skadet av alle intrigene?

- Er du helt teit, eller? roper alle i kor. - Vi vet jo at dette bare er TV. Vi tror jo ikke akkurat på det de sier, da.

Jentene er mest glad i «Hotel Cæsar», «Baren» og «Robinsonekspedisjonen».

- «Villa Medusa» er kjedelig, de bare krangler, sier en av jentene.

- Hva ser gutta på, da?

- Gutta!? De ser på «Glamour», de, roper de i kor.

De fleste jentene er nødt til å klare seg selv foran TV-apparatet når de ser på «Hotel Cæsar», «Baren», «Villa Medusa» eller «Robinsonekspedisjonen». Men ikke Carina (13):

- Moren min følger med på «Hotel Cæsar», vi pleier å se på det sammen, sier hun. - Uten pappa, da.

ELSKER «CÆSAR»: Sophia (14), Kieu-Na (14), Tina (14), Christelle (14), Carina (14) og Liv (13) mener det bare er tull at de tar skade av intrigene og volden på tv.