UTVIDER: Den nye Halden-festivalen Tons of Rock utvider med en dag for å få plass til danske Volbeat. Her fra en konsert på Roskilde-festivalen. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK
UTVIDER: Den nye Halden-festivalen Tons of Rock utvider med en dag for å få plass til danske Volbeat. Her fra en konsert på Roskilde-festivalen. AFP PHOTO / SCANPIX DENMARKVis mer

Volbeat spiller på utvidet Tons of Rock

Danske Volbeat er er siste headliner ut for premiereutgaven av den nye rockefestivalen Tons of Rock i Halden.

De ankommer festningen for å spille torsdag 19. juni, og er årsaken til at festivalen utvidet seg med én dag og nå varer tre dager til ende. Ifølge festivalledelsen er konserten eksklusiv for Norge i 2014.

- Det å få selveste Volbeat til tidenes første Tons of Rock er selvsagt helt fantastisk, sier festivalsjef Svein Bjørge, som karakteriserer Volbeat som et av verdens største rockeband.

Sist de spilte i Norge, i fjor, solgte danskene ut Oslo Spektrums 9.300 plasser - tre måneder i forkant. Det mener Bjørge viser hvor stort bandet er blitt, og hvordan det når langt utenfor det tradisjonelle tungrockpublikummet. Til Tons of Rock kommer de rett fra den britiske Download-festivalen, etter en stor vårturné i USA.

Volbeat er blitt beskrevet som «Johnny Cash møter Metallica», og sjangermiksingen gjør dem ikke alltid lett å plassere.

- Vi har en rød tråd, en grunnform. Og så strekker vi strikken. Men ikke for langt, det må ikke bli for mye eksperimentering, sa trommeslager Jon Larsen til NTB da de slapp tredjealbumet i 2010. Studioskive nummer fem kom i fjor, kalt «Outlaw Gentlemen & Shady Ladies» - og ble Grammy-nominert. Det var også det første med bandets nye medlem, eks-Anthrax-gitarist Rob Caggiano. (©NTB)