Vold mot professorer

- Hadde jeg vært mer wergelandsk enn jeg er, ville jeg gått til rettssak mot professorene på Blindern for deres forsømmelser mot norsk lyrikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan Erik Vold kom med dette utfallet da han i går presenterte det viktigste bidraget til poesiens fremme på mange år: «Storytellers» med undertittelen «En begrunnet antologi».

På godt norsk betyr dette poetiske historiefortellere.

Vold har valgt ut 14 poeter fra inn- og utland som har en god historie å fortelle, og akkompagnert dem med opplysende miniessays, som setter diktene inn i en sammenheng.

- Jeg har villet tapetsere det rom diktet vandrer i, sier Vold.

Med klar adresse til den såkalte nykritikken - som mener at et dikt skal stå helt alene uten biografisk tilknytning til dikteren - hevder Vold at tilgjengeligheten blir lettere når leseren får vite den historiske sammenheng teksten hviler i.

Og jazz

Samtidig ble CD-en med samme tittel lansert. Her leser Vold samtlige dikt med musikalsk følge av Egil Kapstad og et stjernelag av norske og svenske jazzmusikere.

Storytellerne er Henrik Wergeland, Arthur Rimbaud, Kristofer Uppdal, D.H. Lawrence, Rolf Jacobsen, Wallace Stevens, Claes Gill, Paul Celan, Gunvor Hofmo, Gunnar Ekelöf, Ernst Orvil, Robert Creeley, Inger Hagerup, Wislawa Szymborska og Jan Erik Vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer