Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vold og voldtekt på Roskilde

Fire unge menn skal framstilles for en dansk rett etter beskyldninger om angrep med knuste flasker og voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel svensk kvinne fortalte politiet fredag kveld at hun var blitt utsatt for voldtekt i et telt. To 19 år gamle menn fra Japan og Venezuela ble pågrepet.

- Hun kjente dem godt, men så har det tydeligvis utartet. De to nekter for at de er skyldige, sier visekriminalkommissær Poul Machholdt.

Beborerne i et annet telt satte lite pris på at en ung mann sto og tisset på teltduken deres utenfra. Den unge mannen likte neppe irettesettelsen han fikk, siden han senere kom tilbake med en knust flaske som han stakk i ansiktet til en av dem som bodde i teltet.

- Han måtte opereres, men er nå utskrevet, sier Machholdt.

Mannen som brukte flasken som våpen kommer fra Roskilde. Det gjør også en annen ung mann som er siktet for å ha angrepet to svensker med en knust flaske. Den ene fikk kutt i ansiktet og på hånden, mens den andre mistet flere tenner og ble skåret ved øret.

Politiet på festivalplassen har mottatt i alt 380 anmeldelser om tyveri. Mange har også forsøkt å ta seg ulovlig inn på festivalområdet.

- En del har sluppet inn, men er senere blitt kastet ut igjen, sier Preben Markvradsen, vakt ved Roskilde Festival.

(NTB-Ritzau)