Kadetten 2019

Vold, stripping og vaginavideo: Cardi Bs villeste historier

Rapkometen kommer til Norge i dag.

DRØYT: Et mye omtalt bilde av Cardi B fra Billboard Music Awards ble avkreftet av stjernen selv - som sjokkerer ved å respondere med det flere amerikanske medier har beskrevet som en «innføring i anatomi». Vis mer

«I don't dance now, I make money moves
Say I don't gotta dance, I make money move»

Med «Bodak Yellow», der hun rapper om sin fortid som stripper, ble Cardi B en internasjonal rap-snakkis i 2017.

To år seinere er Belcalis Marlenis Almánzar (26) superstjerne.

Tirsdag gjester hun Norge for aller første gang, som headliner på Kadettenfestivalen i Sandvika. Festivalen lover at det blir en konsert «du ikke har lov til å gå glipp av».

Nylig i retten

Med hits som «I Like It» og «Money» har Cardi på kort tid bitt seg fast i vår kollektive bevissthet som knott på bare sommerlegger.

Det er imidlertid ikke bare hennes musikalske bragder som har bidratt til oppmerksomhet rundt 26-åringen fra Bronx. Cardi har også vært gjenstand for en rekke overskrifter, der alt fra kjærlighetsliv til voldsanklager har fått tabloidblekket til å sprute.

Så seint som forrige uke møtte artisten i retten i New York, anklaget for å ha angrepet to ansatte på en strippeklubb i Queens i fjor sommer.

I RETTEN: Cardi B på vei inn i rettslokalet i New York tirsdag forrige uke. Foto: NTB scanpix
I RETTEN: Cardi B på vei inn i rettslokalet i New York tirsdag forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Politiets versjon er at en krangel brøt ut mellom Cardis gjeng og bartenderen. Stoler, flasker og vannpiper skal ha blitt kastet rundt i rommet, noe som resulterte i at bartenderen og en annen ansatt på strippeklubben fikk mindre skader, skriver CBS News.

Cardi B, som sammen med to andre er anklaget for lovbrudd tilknyttet episoden, erklærer seg ikke skyldig. Ifølge artistens advokat skadet hun ingen under hendelsen.

Saken er ennå ikke avgjort, og ny rettsdato er satt til 9. september. Ifølge CNN risikerer artisten fire år i fengsel dersom hun blir dømt.

Dagen etter oppmøtet i retten slapp Cardi sin nye musikkvideo, «Press». Der figurerer hun i et rettslokale, og ender med å bli kastet i fengsel …

Åpnet opp om fortida

I mars haglet kritikken mot artisten etter at en tre år gammel Instagram-video fant veien tilbake til offentligheten.

I videoen røper Cardi B at hun pleide å «dope ned og rane menn», etter å ha gitt mennene inntrykk av de skulle ha sex, skriver Buzzfeed.

Videoklippet førte til at 26-åringen ble sammenliknet med den overgrepsanklagede musikerkollegaen R. Kelly.

For å forsvare seg postet Cardi B en uttalelse på Instagram, der hun påpeker at hun aldri har hevdet å være perfekt eller ha en perfekt fortid, skriver BBC:

«Jeg er en del av hiphop-kulturen, der du kan snakke om bakgrunnen din og feilstegene du måtte gjøre for å komme deg dit du er i dag.»

26-åringen skriver videre at disse valgene ble tatt i en periode der hun hadde svært begrenset med alternativer, og at dette var noe hun gjorde for å ha penger til livets opphold.

TIL NORGE: Cardi B holder konsert på Kadetten i Sandvika tirsdag. Her på scenen i Manchester forrige måned. Foto: NTB scanpix
TIL NORGE: Cardi B holder konsert på Kadetten i Sandvika tirsdag. Her på scenen i Manchester forrige måned. Foto: NTB scanpix Vis mer

Blåveis

I fjor høst brøt det ut full krangel mellom Cardi B og en annen av verdens største rappere, Nicki Minaj (36).

Da de to møttes på en fest under moteuka i New York, endte det med at Cardi dro hjem med en diger blåveis over venstre øye. Angivelig skal rapperen ha blitt truffet av albuen til en av Minajs sikkerhetsvakter.

Minaj kom uskadd ut av hendelsen, og ble kjapt eskortert vekk, skriver Variety.

Tumultene skal ha startet etter at Cardi ropte noe etter Minaj.

Sistnevnte tok opp hendelsen i sitt eget radioprogram på Beats1, der hun fortalte at hun ble svært ydmyket over det som skjedde:

- La meg bare si dette. Her om dagen var jeg en del av noe som var så skremmende og ydmykende å gå gjennom foran så viktige mennesker … Mennesker som har orden i livene sine. Måten de gikk forbi oss da de så dette motbydelige opprøret, vil jeg aldri glemme. Jeg ble skremt. Jeg kunne ikke tro hvor ydmykende det føltes, og hvordan det fikk oss til å framstå.

Gravid-sjokk

10. juli i fjor ble Cardi og Migos-ektemannen Offset (27) foreldre, da Kulture Kiari Cephus kom til verden.

Graviditeten ble annonsert på overraskende vis tre måneder tidligere, da Cardi gjestet «Saturday Night Live».

Under framføringa av «Be Careful» zoomet kameraet ut slik at hele rapperens figur - og struttende gravidmage - kom til syne på TV-skjermen.

Cardi B skulle egentlig sette sine føtter på norsk jord allerede i fjor, men konserten på Palmesus i Kristiansand ble avlyst på grunn av graviditeten.

VISTE FRAM MAGEN: Etter rapdronningen Cardi Bs innslag på «Saturday Night Live», har lykkeønskninger strømmet inn. Video: CNN Vis mer

Cardi og Offset ga hverandre sitt ja i 2017, men annonserte i desember i fjor at de ville søke om skilsmisse, skriver W Magazine.

Nettstedet skriver at mange knyttet bruddet til ryktene om utroskap fra Offsets side. Rapperen avviste at han hadde vært sammen med andre, men bekreftet at han hadde «underholdt tanken».

GJENFORENT: Cardi B og Offset på Grammy-utdelinga i februar. Foto: NTB scanpix
GJENFORENT: Cardi B og Offset på Grammy-utdelinga i februar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Offset, hvis egentlige navn er Kiari Kendrell Cephus, prøvde iherdig å få Cardi tilbake, og stormet blant annet scenen under en av hennes konserter.

I starten av februar ble det kjent at Cardi og Offset jobbet for å få forholdet til å fungere. Det avslørte førstnevnte i et intervju med People.

Under Grammy-utdelinga seinere samme måned var gjenforeninga et faktum, da hiphop-paret klinte på den røde løperen.

Cardi B ble historisk under prisutdelinga, da hun som første kvinnelige soloartist vant prisen for beste rapalbum med «Invasion of Privacy».

  • Les Dagbladets anmeldelse her.

Løy til foreldrene

19 år gammel skal Cardi ha løyet til foreldrene om at hun jobbet som barnevakt, mens hun i virkeligheten tok vakter på strippeklubb.

Dagbladet har tidligere skrevet at Bronx-kvinnen parallelt med dansejobben ble godt kjent på nettet for sin karisma og sylskarpe oneliner-videoer på Vine.

Etter hvert kunne hun slutte med dansingen og jobbe fulltid som Instagram-influenser, skriver Time.

I 2015 var hun å se i kanalen VH1s reality-program «Love & Hip Hop: New York», hvor hun var med i to sesonger før hun sluttet for å satse fulltid på musikken.

Som Cardi selv garantert kommer til å rappe på Kadetten tirsdag:

«I don't dance now, I make money moves
Say I don't gotta dance, I make money move».