Anmeldelse Film: «Joker»

Vold virker som den eneste muligheten

Snakkisen «Joker» vekker blandede følelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Hvis «Joker» etterlater deg med blandede følelser, er det bra, og antagelig hensikten. Det var ikke bare glimtene av ekstrem vold som gjorde at filmen ble den største snakkisen under årets filmfestival i Venezia.

Her blir det trukket en tykk linje mellom Jokeren (Joaquin Phoenix), kjent som Batmans mest iherdige og lunefulle motstander, og de mennene som føler seg så isolert og utstøtt av samfunnet de lever i at de tar ut raseriet sitt gjennom offentlige massakrer. «Joker» er historien om før hovedpersonen ble Jokeren.

Psykiske lidelser

Her er han den godt voksne Arthur Fleck, som bor hjemme hos moren sin og jobber som klovn for butikker og sykehus, mens han forsøker å holde et knippe psykiske lidelser i sjakk.

Rundt ham er Gotham City falleferdig og preget av vanstyre: Søppel hoper seg opp i gatene, offentlige tjenester legges ned, og stemningen nærmer seg det revolusjonære. Livet til Arthur blir stadig vanskeligere, men han forsøker å følge morens påbud om å smile til verden, mens han ufortrødent fantaserer om å opptre på showet til talkshowverten Murray Franklin (Robert De Niro) og gjøre inntrykk på den søte naboen (Zazie Beetz).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer