Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Voldsballett med humor

Helten fra de tusen videohyller, Jackie Chan, gjør et stuntsprang opp på det hvite bredlerret. Det vi får, er halvannen times miks av oppfinnsom akrobatikk med humoristisk tilsetning.

Dette er raskt avviklet tegneserie-action med tegneserie-dialog. Jackie Chan, som er sin egen stuntmann, er den naive kampsportsgutten Keung (kung fu) fra Hongkong på besøk hos onkelen i South Bronx og lander blant MC-gjenger og mafiosi og har bare seg selv, sin spenst og sin reaksjonsevne å berge seg med.

Disse omhyggelig koreograferte voldsballettene kan se temmelig stygge ut også. Noe filmen tar brodden av ved til slutt å vise hvordan de stunts og tricks vi har sett lages - og hva de kan koste av skrammer og beinbrudd. Smart trekk, ved tanken på flere kinoframstøt. Men å leie 28 av disse filmene på strak arm tror jeg kan gjøre den sterkeste til et sosialtilfelle. Små doser anbefales.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media