Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Voldsdømt inn i Big Brother-huset

Norske Sami Alem dømt for grov vold på Aker Brygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag fikk Big Brother-huset nye deltakere. Det betyr at det blir stadig flere med kriminelt rulleblad som skal bo under samme tak.

Fra før av har svenske Samuel Aransson (25), som har sonet en dom for grov mishandling, og Jessica Lindgren (21) som er dømt for oppbevaring og bruk av amfetamin, tilholdssted i Big Brother-huset.

Den nye norske deltakeren Sami Alem (26) er tidligere dømt for en grov voldsepisode som fant sted på Aker Brygge. Det bekrefter informasjonsdirektør i TVNorge Jens-Petter Gjelseth overfor Dagbladet.no.

- I 2001 sonet Sami 45 dager for medvirkning til legemsbeskadigelse, sier Gjelseth.

Fortalte det selv

Han forklarer at produsentene ikke har adgang til å sjekke vandelsattestene til Big Brother-deltakerne. I Samis tilfelle var ikke det nødvendig. Han valgte selv å fortelle sannheten.

- Han valgte å være åpen om et forhold som ligger et stykke tilbake i tid. Derfor har ikke vi noe problem med å ta han med oss videre, sier Gjelseth.

Sami har i likhet med andre aktuelle søkere til Big Brother-konkurransen gått i gjennom vanlig castingprosess. Blant annet innebærer det samtaler med psykolog.

RULLEBLAD: Samuel Alen (26) kom til Norge som 11-åring. I 2001 ble han dømt for medvirkning til legemsbeskadigelse. Mandag ble han med i Big Brother. Foto: TVNorge
RULLEBLAD: Samuel Alen (26) kom til Norge som 11-åring. I 2001 ble han dømt for medvirkning til legemsbeskadigelse. Mandag ble han med i Big Brother. Foto: TVNorge Vis mer

- Psykologsamtalen er en sikkerhet både for oss og ikke minst for de andre deltakerne.

Trygghet i kameraovervåkningen

Big Brother-hjemmesidene står det å lese om Sami at han har drevet med kampsport og at han er en skikkelig festløve.

Ifølge han selv er hans eneste store svakhet at han kan bli veldig sint.

Informasjonsdirektør Gjelseth avviser at Big Brother-produsentene spekulerer i å hente inn ekstreme typer enten det dreier seg om kriminelle eller glamourmodeller.

- Dette er ikke noe vi sjekker når vi plukker ut deltakere. Om det skulle oppstå farlige situasjoner, så er det en trygghet i at de i hvert fall døgnovervåkes av mange kameraer, sier Gjelseth til Dagbladet.no.

<B>NARKODØMT:</B> Svenske Jessica Lindgren er narkodømt og er også tiltalt for tyveri.
<B>VOLDSDØMT:</B> Svenske Samuel Aransson er dømt for grov mishandling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!