Voldsom forhåndshype gir uttelling

Nå er «Havets katedral» inne på boklista.

(Dagbladet.no): Debutanten Ildefonso Falcones har solgt to millioner bøker i hjemlandet Spania, og hans roman «Havets katedral» har blitt solgt til 36 land.

Her i Norge har forlaget Bazar gitt den en solid dytt i form av store, godt synlige annonser, i tillegg til at boka har fått omtale i de fleste medier.

En så stor satsning lar seg omsette i gode salgstall, for denne uka er Falcones på fjerdeplass på lista for skjønnlitteratur, som eneste nykommer der.

Bortsett fra tre bokutgivelser som kommer inn på nytt denne uka, er det få forandringer innen skjønnlitteratur.

De femten mestselgende pocketbøkene har byttet litt på plassene, men det eneste nye navnet i gruppa er Frid Ingulstad. Hennes «Falske fruer» er bok nummer 23 i «Sønnavind»-serien.

De største forandringene er å finne på lista for generell litteratur, med to nykommere og tre titler som er inne igjen etter å ha falt ut de siste ukene.

Aud Dalsegg og Inger Wesche har skrevet «Ut av psykopatens grep», som handler om psykopatens ofre, hvordan det oppleves å være i en psykopats makt, og hva man konkret kan gjøre for å komme ut av den vanskelige situasjonen.

Boka inneholder en liste over aktuelle hjelpeinstanser, i tillegg til at den gir gode og konkrete råd til de som befinner seg i slike situasjoner. «Ut av psykopatens grep» er inne på 8. plass denne uka.

SPANSK SUKSESS: Barcelona-forfatteren, Ildefonso Falcones, har solgt millioner av eksemplarer av debutboka i hjemlandet. Foto: EL PAIS/JOSE MARIA TEJEDERAS CHACON
SPANSK SUKSESS: Barcelona-forfatteren, Ildefonso Falcones, har solgt millioner av eksemplarer av debutboka i hjemlandet. Foto: EL PAIS/JOSE MARIA TEJEDERAS CHACON Vis mer

Fire plasser lenger ned debuterer Morten Jentoft med «Døden på Kola», en sensasjonell historie fra den kalde krigen i nord.

Jentoft kjenner regionen godt og har skrevet om den før, blant annet i «De som dro østover: Kola-nordmennenes historie».

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

Voldsom forhåndshype gir uttelling