Voldtatt av film

CANNES (Dagbladet): Selv garvede filmfolk sto og heiv etter pusten da de kom ut fra visningen av den franske filmen «Irréversible» i går. Den inneholder blant annet en 14 minutter lang voldtektsscene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er franskmannen Gaspar Noé som står bak årets filmsjokk i Cannes. «Irréversible» handler om en mann som skal hevne voldtekten av sin kjæreste og scenen der den antatte gjerningsmannen drepes er filmens verste.

- Det skjer på en homoklubb med det talende navnet Rectum og vises i dvelende scener - langt over grensen, sier Svend B. Jensen i distribusjonsselskapet Arthaus.

Bryter grenser

Da Jensen ville vise oss Noés forrige film «Alene mot alt», fikk han nei av Oslos kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen blant annet på grunn av en svært nærgående incestscene. Jensen importerte også Bruno Dumonts «Jesu liv» og den hittil verste i den nye franske vold- og sexbølgen, «Baise-Moi», som han ikke har forsøkt å få satt opp på kino ennå.

- «Alene mot alt» hadde et budskap om fascistiske understrømninger i Frankrike, men i den nye filmen er Noé ute etter å bryte grenser for provokasjonens skyld. Det er ikke nødvendig å gå til slike ytterpunkter for å beskrive de grusomhetene filmen handler om, sier Jensen.

Bakvendt

Voldtekten av den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Monica Belluci vises i én lang scene, fra hun går ned i en undergang, til voldtekten og den påfølgende mishandlingen er over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer