Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Voldtatt under tv-innspilling

Mens tv-kameraene filmet den svenske utgaven av reality-serien «Baren», skal ei kvinne i 20 årsalderen ha blitt neddopet og voldtatt på toalettet. Innspillingene fortsetter som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neddopingen og voldtekten skal ha funnet sted i 22.30-tida på torsdag, skriver Aftonbladet.

- Kjæresten hennes og farende og skrek at hun var blitt voldtatt, forteller restaurantsjef Andreas Winell.

Det er svensk TV 3 som står for doku-såpen «Baren», som innspilles i Gamla stans bryggeri. En tilsvarende serie starter i høst opp i Norge. En gjeng vidt forskjellige ungdommer skal drive en bar på Grunerløkka i Oslo, mens de filmes døgnet rundt. Det samme gjør barens gjester.

Fortsetter som før

De svenske produsentene ser ifølge Aftonbladet ingen grunn til å avslutte innspillingen av serien etter hendelsen på torsdag.

- Jeg tror ikke voldtekten kommer til å påvirke programmet om opplysningene viser seg å stemme, sier programleder i «Baren», Robert Aschberg, til Aftonbladet.

- Det pågår vanlig restaurantvirksomhet i lokalet, som vi ikke kan styre over, samtidig som tv-programmet.

Ifølge politiet var kvinnen bevisstløs i en halv time etter voldtekten før hun ble funnet.

- Vi anser ugjerningen som en voldtekt. Kvinnen sier at hun ble neddopet før hun gikk på toalettet, sier kriminalinspektør Egon Bergqvist ved Stockholmspolitiet. Selv sier kvinnen til Aftonbladet at hun følte seg rar, og derfor gikk ut på toalettet.

- Noen har formodentlig lagt noe i drinken og siden fulgt etter henne, sier Engqvist.

Mens ugjerningen pågikk på toalettet filmet tv-kameraene bardisken med feststemte mennesker. Bildene sendes direkte på internett og redigeres for TV. Kvinnen og mannen som angivelig dopet henne kan derfor ha blitt filmet. Nå skal politiet granske innspillingen.