Voldtekt av fakta

Ingen «voldtektmyter» er større enn den feminister har laget selv, og fått det politiske Norge til å tro på.

«VOLDTEKTSLANDET»: Fordi det begås relativt få drap generelt i Norge, blir andelen partnerdrap høyt, selv om norske kvinner er blant de tryggeste i verden, også i eget hjem. Likefullt spres bildet av «voldtektslandet» Norge av Reform, Amnesty, Fokus, Krisesentersekretariatet, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg
«VOLDTEKTSLANDET»: Fordi det begås relativt få drap generelt i Norge, blir andelen partnerdrap høyt, selv om norske kvinner er blant de tryggeste i verden, også i eget hjem. Likefullt spres bildet av «voldtektslandet» Norge av Reform, Amnesty, Fokus, Krisesentersekretariatet, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I BEGYNNELSEN var konspirasjonen. Menns konspirasjon mot kvinner. Alt startet den dagen steinaldermannen oppdaget at han var bevæpnet mellom beina:

«Mannens oppdagelse av at han kunne bruke sitt kjønnsorgan som et fryktinngytende våpen, må ha vært en av de viktigste oppdagelser i førhistorisk tid, på linje med oppdagelsen av ilden og steinøksen. Jeg er overbevist om at voldtekt har spilt en viktig historisk rolle fra førhistorisk tid og fram til i dag. Voldtekt er en bevisst avskrekkingsprosess, hverken mer eller mindre, og ved hjelp av denne trussel holder samtlige menn samtlige kvinner i en tilstand av frykt.»

DETTE SKREV den amerikanske feministen Susan Brownmiller i «Against Our Will» fra 1975, utpekt av New York Library som en av de 100 viktigste bøkene i det 20. Århundre. «Det private er politisk», lød tidens slagord, og det gav mening. Voldtekt og mishandling foregikk i ly av privatlivets fred, av menn som offeret kjente - og kanskje elsket. Bevisstgjøringen gjorde det lettere å anmelde, vitne og dømme. Samfunnet tok problemet på alvor, krisesentere ble opprettet, lovverk og straffer skjerpet. Alt sammen feminismens fortjeneste, og applaudert av alle menn som elsker og respekterer kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer