Voldtekt på Roskilde oppklart

Kvinne skal ha avgitt falsk forklaring.

EUROPAS STØRSTE FESTIVAL: Roskilde Festival i Danmark er blant Europas største årlige musikkfestivaler. Dette bildet er tatt i 2008, og viser festivalcampen fra lufta. Foto: AP Photo/Polfoto, Carsten Snejbjerg, Rockphoto
EUROPAS STØRSTE FESTIVAL: Roskilde Festival i Danmark er blant Europas største årlige musikkfestivaler. Dette bildet er tatt i 2008, og viser festivalcampen fra lufta. Foto: AP Photo/Polfoto, Carsten Snejbjerg, RockphotoVis mer

||| (Dagbladet.no): En 24 år gammel britisk kvinne hevdet at hun ble dopet ned og voldtatt på Roskilde Festival i Danmark natt til torsdag.

- Falsk forklaring
Ifølge politiet i Danmark viser det seg når at kvinnen skal ha avgitt falsk forklaring.

- Det har ikke skjedd noe kriminelt, opplyser politiet ifølge den danske avisa B.T.

Politiet har vært i kontakt med en 27 år gammel italiensk mann. Mannen har forklart at han har hatt seksuell omgang med 24-åringen, men at omgangen var frivillig.

- Tett kontakt
Videre skal vitner ha forklart at de har observert italieneren og briten sammen tidligere på kvelden. De skal ha hatt tett kontakt.

Kvinnen har tidligere opplyst at hun tror noen blandet noe i drinken hennes, slik at hun fikk blackout. Da hun våknet torsdag morgen, hadde hun verken på seg BH eller truse.

Kvinnen er på nytt avhørt av politiet etter at mannen har avgitt forklaring. Hun holder fast ved at hun ikke husker noe av episoden.

- 15-åring voldtatt
I går hevdet ei 15 år gammel jente at hun ble voldtatt av en mann iført leopardkjole.

Politiet kom i kontakt med den 23 år gamle mannen. Han vedgår å ha hatt seksuell omgang med jenta, men at dette var frivillig.

Mannen ble i dag avhørt av Midt- og Vestsjællands politi. Han ble løslatt etter avhøret, men har fortsatt status som siktet i saken.