Voldtektsspillet sjokkerer

Mange kaller det «usmakelig», mens andre peker på ytringsfriheten. Nå venter spillet på godkjenning.

KONTROVERSIELT: Spillet «Rape Day» har fått mange til å se rødt. Nå vurderer Valve om det skal legges ut på deres spillplattform Steam. Skjermdump: Steam
KONTROVERSIELT: Spillet «Rape Day» har fått mange til å se rødt. Nå vurderer Valve om det skal legges ut på deres spillplattform Steam. Skjermdump: Steam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV- og dataspill blir en stadig større del av mediehverdagen til både store og små, og spill som Fortnite og Apex Legends har nærmest blitt kultfenomen med flere titalls millioner spillere.

Den samme gjennomslagskraften kan neppe spillet «Rape Day» regne med, men det har samlet overskrifter av en helt annen grunn.

Det kontroversielle spillet, som i skrivende stund venter på godkjenning av spillplattformen Steam, inneholder nemlig akkurat det tittelen tilsier - voldtekt. I tillegg reklamerer det også med drap, nekrofili og incest.

Truer med boikott

Under spillets beskrivelse på Steam kan man lese at spilleren «kontrollerer valgene til en truende morder og voldtektsmann under en zombieapokalypse».

Spillet er historiedrevet og følger den kjente formelen der valgene du gjør gir forskjellige utfall, men temaet har fått mange til å reagere.

Store bransjenettsteder som Polygon, PC Gamer og Eurogamer omtaler spillet og dets kontroversielle innhold. Det samme gjør aviser som The Sun, Business Insider, New Zealand Herald og Politiken.

Utvikleren selv holder interesserte oppdatert på spillets Steam-side, men tilbakemeldingene er i beste fall varierte og mange er sjokkerte. En Steam-bruker truer med boikott dersom spillet legges ut for salg, mens en annen peker på at dette er med på å normalisere vold mot kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer