Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vollviks nye luksusyacht

I går tjente Idar Vollvik en halv milliard på Oslo Børs. Nå snuser han på ny luksusbåt.

Vollvik og rally-Petter blir partnere

BERGEN (Dagbladet): Det ble en hektisk time da Dagbladet var til stede på det beskjedne kontoret til børskomet Vollvik i Kanalveien i Bergen mellom klokka 12.00 og 13.00 i går.

Onsdag tjente han 22 millioner kroner på oppgangen i Birdstep, som gikk 33 prosent opp. Det ble småpenger sammenliknet med gårsdagens rakett på Oslo Børs.

Kjøper ny båt

Etter det Dagbladet erfarer, er Idar Vollvik i disse dager i ferd med å skifte ut sin 58 fot store Fairline Squadron med en 74 fot stor båt av samme merke.

Med ekstra-utstyr blir prisen godt over 30 millioner kroner.

«Det ypperste av det ypperste innen havgående, top-of-the- line, luksus motoryacht. Her er det ikke spart på noe for å oppnå kompromissløs luksus ned til minste detalj. Det er masser av plass både på flybrigen og nedenunder», skriver Fairline på sin egen hjemmeside.

Yachten som er over 22 meter lang og fem meter bred drives fram av to motorer. Vollvik kan selv velge om han vil ha utgaven med 2600 hk eller de største motorene med tilsammen 3000 hestekrefter. Da når båten en toppfart på 33 knopp.

VIL KJØPE MER: Idar Vollvik tjener seg rik på Oslo Børs, og snuser på flere selskap som kan bringe ham høyer e opp på lista over de rikeste i Norge. Han snuser også på ny båt. Etter det Dagbladet erfarer skal han bytte ut sin Fairline Squadron 58 som han her poserer på, med en 16 fot større båt fra s amme leverandør. Foto: Aleksander Nordahl
VIL KJØPE MER: Idar Vollvik tjener seg rik på Oslo Børs, og snuser på flere selskap som kan bringe ham høyer e opp på lista over de rikeste i Norge. Han snuser også på ny båt. Etter det Dagbladet erfarer skal han bytte ut sin Fairline Squadron 58 som han her poserer på, med en 16 fot større båt fra s amme leverandør. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

Vollvik kan helt klart ha med seg besøk ombord. Båten har hele fem lugarer med tilsammen ti sengeplasser.

-  Etter litt mangel på fritid og tid med familien, skal jeg nå gjøre noe med det. Jeg vil ha med meg kjernefamilien og gode venner ut i naturen, helst på sjøen. Ei tid skal jeg gjøre ikke-tanke-krevende arbeid, sier Vollvik til Dagbladet.

-  Enorme muligheter

Idar Harry Vollvik hadde onsdag 20 prosent av aksjekapitalen i Altinex, som har kjøpt det danske oljeselskapet Denerco for 2,2 milliarder danske kroner. Sammen med finansvennene Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen har han garantert for at Altinex skaffer en milliard kroner gjennom nye aksjer og lån for å finansiere det danske oppkjøpet. Det blir neppe nødvendig å punge ut en eneste krone om interessen for selskapet holder seg som i går.

-  Denerco har leterettigheter i Oman. Mulighetene i selskapet er enorme. Se, nå har kursen steget med 71,65 prosent på Oslo Børs. Jeg har tjent 400 millioner kroner i dag. Det er 17. mai og julaften på en gang. Klart det er gøy, sier Idar Vollvik.

-  Jeg har jobbet med disse selskapene i et år. Nå skjer ting fort, og jeg er med, sier han, mens blikket er rettet mot dataskjermen der tallene fortsetter å stige.

Trønderen ble rik da han valgte å selge mobilselskapet Chess. Vollvik kom ut av salget med en samlet fortjeneste på drøye 900 millioner kroner. Pengene fikk aldri hvile på bankkonto, men ble satt i arbeid i selskaper han hadde tro på. Nå skal han være god for om lag to milliarder kroner.

-  Min beste børsdag

Vollviks nye luksusyacht

De siste månedene har han selv blitt mer investor enn gründer, etter hvert som han trekker seg ut fra Chess.

-  I tillegg til å satse på børsnoterte selskaper har jeg investert en del kapital i gründervirksomhet. Det synes jeg er viktig og givende. Å bli sittende foran en dataskjerm er ikke Idar Vollvik, sier han selv. Før han i neste øyeblikk plystrer og smiler av det han ser på skjermen.

-  Den beste børsdagen i mitt liv. he-he.

Nytt selskap

Han plystrer igjen, og gir ordre gjennom telefonen til det vi antar er en mekler. Vi hører mekleren fortelle at aksjene hans i Altinex snart er verd en milliard kroner.

-  Når selger du i Altinex?

-  Det kan jeg ikke svare på, men dette selskapet har mer å gå på. Med så stor aksjepost som jeg har, følger det med et ansvar for arbeidsplasser og mange andre aksjonærer. Derfor kan det ikke bli bare fritid og tankeløshet framover. Jeg må nok jobbe litt også, men nå må dere gå. Jeg skal ha et møte for kanskje å kjøpe et nytt selskap, sier Idar Vollvik med et lurt glimt i øyet.

Sluttnoteringen på Oslo Børs viste en oppgang på 78,4 prosent på Altinex-aksjen. Vollvik kjøpte 100 millioner nye aksjer i selskapet i går til kurs 1,70 kroner. I løpet av dagen tjente han 57 millioner kroner bare på den posten.

Og selv om Vollvik hadde noe papirtap på enkelte andre aksjer, ble det hans beste dag på jobben, hittil.

EKSKLUSIV:Fairline Squadron 74.
HESTEKREFTER: Fairline Squadron 74 i aksjon.
KJØKKEN
KOMFORT
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling