Von Trier klippet i stykker dansk flagg

Fly forbannet etter skryt til «Idiotene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Diskusjonen raser i Danmark, etter at kulturdepartementet la fram en offisiell «kulturkanon»: En liste over 108 verk innen blant annet kunst, populærmusikk, litteratur, film og design som landet bør være ekstra stolte av.

Flaggskjending

Og det er kanskje ikke så rart at det blir bråk når det ypperste av etablert dansk finkultur opphøyes i samme åndedrag som Donald Duck (eller Anders And, som han heter i Danmark).

Kulturdepartementet sier de først og fremst ville invitere til debatt, og den debatten har de definitivt fått nå. Filmskaper Lars Von Trier var nemlig så forbannet over å figurere på lista (med filmen «Idiotene») at han spilte inn sin egen protestvideo.

I videoen - som er sendt på dansk TV - klipper filmskaperen i stykker et dansk flagg, og det har falt enkelte tungt for brystet.

Von Trier er nå anmeldt til politiet for flaggskjendingen, ifølge avisa Politiken.

Lunken kritikk

Danske anmeldere er for øvrig svært tilbakeholdne med rosen til kulturdepartementets skrytelister, som syv forskjellige utvalg har jobbet med å komme fram til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer