Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Von Triers «Nymphomaniac» blir tidenes dyreste å se på kino

Så lang at den tar hele kvelden.

(Dagbladet): Når Lars von Triers ferskeste film «Nymphomaniac» har premiere på danske kinoer 1. juledag er det ikke bare eksplisitt sex og vold som provoserer danskene.

Filmen kommer nemlig til å ha tidenes dyreste billetter på danske kinoer, skriver avisa Politiken.

Lang film
Billettene kommer til å koste 150 kroner. For nordmenn som fort er nødt til å betale en drøy hundrelapp for å se en film på kino, men i Danmark er 150 kroner omtrent det dobbelte av en vanlig kinobillett.

Grunnen er enkelt. Med reklame og rulletekst er filmen nemlig hele fire og en halv time lang.

- Billettprisen er ene og alene basert på lengden til filmen. Filmen varer i over fire og en halv time, og det er i prinsippet det samme som to langfilmer, sier Kim Brochdorf, administrerende direktør i den danske kinoen CinemaxX til avisa, og legger til:

DYR FILM: Billettprisene på «Nymphomaniac» blir det dobbelte av hva danskene vanligvis betaler for å gå på kino.  Foto: Zentropa
DYR FILM: Billettprisene på «Nymphomaniac» blir det dobbelte av hva danskene vanligvis betaler for å gå på kino. Foto: Zentropa Vis mer

- Filmen opptar dermed en sal i en hel kveld, derfor har man satt en pris på 150 kroner. Alternativet ville vært å splitte den opp i to filmer, men det har distributøren valt å ikke gjøre.

Hylles
Til tross for at filmen enda ikke er kommet på kino har von Trier både provosert og begeistret med sitt nye prosjekt om den nymfomane jenta Anna.

I Danmark har kritikerne allerede rukket å hylle danskens siste film. Samtidig er den ekte sexen i filmen og de grove scenene heftig diskutert av mange.

Da Dagbladet traff hovedrolleinnehaver Charlotte Gainsbourg tidligere i høst fortalte hun at filmen hadde fått mange reaksjoner.

- Jeg er redd for internett. Ingen filmer jeg har spilt i har vært så omfattende diskutert på internett som denne, og det kommer nok bare mer. Jeg står selvfølgelig for det jeg har gjort, men jeg er bekymret for barna mine, sier Charlotte Gainsbourg til Dagbladet.

I Norge har ikke filmen premiere før mot slutten av januar.

TEAMET: Pressen ble invitert til Danmark tidligere i vinter for å treffe gjengen bak filmen. Fra venstre: Charlotte Gainsbourg, Lars von Trier, Stellan Skarsgård og Stacy Martin. Foto: AFP / Scanpix Denmark / CHRISTIAN LILIENDAHL
TEAMET: Pressen ble invitert til Danmark tidligere i vinter for å treffe gjengen bak filmen. Fra venstre: Charlotte Gainsbourg, Lars von Trier, Stellan Skarsgård og Stacy Martin. Foto: AFP / Scanpix Denmark / CHRISTIAN LILIENDAHL Vis mer