Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vondt å svelge

Kurt snakker ut om bruddet med barndomskjæresten.

KURTISERER NORGE: Kurt Nilsen er for tiden akutell som «Idol»-dommer og «Hver gang vi møtes»-deltaker, samtidig som han nettopp har gitt ut ny plate og er ute på turné. Foto: Håkon Eikesdal
KURTISERER NORGE: Kurt Nilsen er for tiden akutell som «Idol»-dommer og «Hver gang vi møtes»-deltaker, samtidig som han nettopp har gitt ut ny plate og er ute på turné. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kurt Nilsen hadde oppnådd det han hadde drømt om siden han var en liten guttunge. Ikke bare gikk han til topps i den norske utgaven av «Idol», men han regelrett knuste Kelly Clarkson og resten av verden i «World Idol» i 2004.

Hele verdens øyne var rettet mot ham.

Men så raste verden sammen på hjemmebane. Kurt og ungdomskjæresten Kristine, som han hadde to barn med, gikk hver til sitt.

I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» snakker 34-åringen om hvordan han ga ut låta «Never Easy», som handler om et samlivsbrudd, året før hans eget forhold tok slutt.

Nilsen forteller at det satte en støkk i ham da han innså at det han hadde skrevet om i låta så skjedde ham selv.

- Det er bare at jeg skrev om det før det skjedde. Og jeg visste jo ikke at det skulle skje. Noen ganger så lager man låter, og så relaterer det så sinnsykt med hva som skjer i ditt eget liv. At det jeg skrev om skjedde meg selv like etterpå - det var vondt å svelge. Det stakk virkelig, sier han i programmet.

«Å, faen» Det var meningen at låta skulle handle om folk flest som går gjennom et samlivsbrudd.

- Men så handlet den plutselig om meg også. Jeg har ikke så lyst å rippe opp i det, men det er jo litt rart å skrive om slikt og så skjer det en selv. Man tenker litt «å, faen». Det lå kanskje der og ulmet, sier Kurt Nilsen til Dagbladet.

- Det lå latent? Det var ubevisst?

- Det er noe av magien ved å skrive. Man vet ikke helt hva som kommer ned på arket. I all uroen så går pennen, mens tankene er et annet sted. Men det er aldeles ikke noe jeg plages med i dag. Jeg er jo godt gift og har barn.

For i 2006 giftet Kurt Nilsen jeg med Kristin Halvorsen, som han har én sønn sammen med. Selv om han er en travel fyr med ny plate og heftig turnévirksomhet, og for tiden er å se på tv flere ganger i uka gjennom «Idol» og «Hver gang vi møtes», har han bedre tid til familien denne runden enn tidligere.

- Jeg får dratt hjem tre ganger i uka. Det er en luksussituasjon. Da jeg var ute på turné i høst var jeg jo borte hjemmefra i to måneder i slengen. Som nå da jeg kom hjem sist søndag, litt sliten, til kåken full av unger. Det var 17-18 stykker av dem i stua fordi småtten hadde 7-årsdag. Det var veldig stas.

Fort voksen Han ble pappa for første gang da han var 18 år og én måned. Nå er dattera Marte blitt 16 år.

- Jeg ble veldig fort voksen da jeg ble far. Rebellen ble pakket ned i en skuff og viska vekk. Nå er det bare moro å ha en 16-åring i huset som kjefter litt på far. Jeg er jo kanskje litt mer ungdommelig enn andre fedre. Og ikke minst mye yngre enn fedrene til hennes jevnaldrende. Det hjelper litt. Kidsa kommer gjerne til meg om det er noe.

IDOL-DOMMER: Kurt sammen med Tone Damli, Gunnar Greve og Esben Selvig. Foto: TV 2
IDOL-DOMMER: Kurt sammen med Tone Damli, Gunnar Greve og Esben Selvig. Foto: TV 2 Vis mer

Siden den skjebnesvangre «Idol»-finalekvelden i 2003, er Kurt Nilsen en av få musikkrealitykjendiser som har skapt seg et navn i ettertid. Han har vært med på å selge over en million plater og har vunnet Spellemannpris for årets hit tre ganger.

Likevel trekker Nilsen gjerne fram en «Idol»-relatert hendelse når han skal mimre. Da han gikk til topps i «World Idol» 1. nyttårsdag 2004.

Da han så vant, kunne tv-seere fra hele verden se en over gjennomsnittlig forskrekket Kelly Clarkson som hadde vært sikker på seier.

- Jeg så ikke på henne i det hele tatt under sendinga, men jeg hørte noe andre snakke om det etterpå, sier Kurt.

Ingen Botox - Var det ikke litt ekstra godt å vinne da du ble fortalt om hennes reaksjon?

- Ja, fordi mange andre hadde reagert på det. Siden hun måpte litt der. Så det var litt tidig at jeg slo henne, uten at jeg tenkte noe særlig på det da.

Før konkurransen hadde manager Jan Fredrik Karlsen sagt at han måtte holde kjeft uansett hva slags kritikk han fikk fra de internasjonale dommerne. Det var mange som reagerte med avsky da flere dommere gjorde narr av Kurts utseende.

- Jeg sa ingenting. Jeg smilte og så glad ut, og tenkte at jeg bare ville bli ferdig og gå av scenen. Jeg synes det var et litt rart opplegg.

Men den sindige bergenseren sier at han ikke ble lei seg.

- Nå tenker jeg ikke noe over det, og jeg brydde meg egentlig ikke da heller, men det var mange andre som reagerte. Jeg er den jeg er og kan jo faen ikke for det. Jeg ser ut som jeg gjør, enkelt og greit. Å prøve å gjøre noe med det er kanskje ikke så veldig lurt. De kjente stylistene som tar så jævlig mye Botox, de ser jo ikke så bra ut akkurat. Man får ta meg som jeg er, sier han.

MYE PÅ TV: Kurt Nilsen, Morten Abel, Magnus Grønneberg, Ole Paus, Marion Ravn, Anita Skorgan og Lene Marlin er med i årets runde med «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2
MYE PÅ TV: Kurt Nilsen, Morten Abel, Magnus Grønneberg, Ole Paus, Marion Ravn, Anita Skorgan og Lene Marlin er med i årets runde med «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!