- Vondt, uforståelig og absurd

Aksel Hennie sørger over «Max Manus»-forfatter Thomas Nordseth-Tiller, som gikk bort i natt.

SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie.
SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie.Vis mer

||| Bare 28 år gammel sovnet manusforfatteren til storfilmen «Max Manus», Thomas Nordseth-Tiller, inn i natt etter å ha kjempet mot kreften i lengre tid.

— Han gikk bort i natt. Det er forferdelig trist, sier en preget «Max Manus»-produsent Sveinung Golimo til Dagbladet.no.

Roser kollegaen
Nordseth-Tiller hadde ligget på sykehus i flere måneder før han gikk bort. Golimo roser sin tidligere medarbeider som et flott menneske og en meget dyktig manusforfatter.

— Han var veldig et talentfullt menneske og veldig engasjert. Vi er enormt takknemlige for at vi fikk jobbe med ham.

Aksel Hennie, som spilte hovedrollen i «Max Manus», sørger tungt over vennen som nå er borte.

- Det er vondt, uforståelig og absurd at Thomas er borte. Han var et sjeldent fint menneske, og det er en utrolig begavet og dyktig manusforfatter som nå har sluttet å skrive. Jeg kommer til å savne ham. Mine tanker går til hans nærmeste, sier han.

Tenker på familien
«Max Manus» var Nordseth-Tillers første realiserte filmmanus. Han hadde en bachelorgrad i film og tok utdannelsen i Norge, USA og Australia. Han vant Kosmorama-prisen for manuset han skrev til Max Manus.

Filmen er nå sett av over 1150000 kinogjengere. For Nicolai Cleve Broch, som spilte rollen som Gregers Gram i storfilmen, blir imidlertid det norske filmmiljøets tap av et stort talent uvesentlig i en stund som denne.

— Det jeg først og fremst tenker på nå er hans familie. Dette er bare helt forferdelig og meningsløst. Stort mer er det ikke å si om denne saken, sier han.

Cleve Broch vet foreløpig ikke hvorvidt «Max Manus»-gjengen kommer til å komme sammen for å minnes Nordseth-Tiller.

— Det er ikke noe vi har snakket om ennå.