- Vondt, uforståelig og absurd

Aksel Hennie sørger over «Max Manus»-forfatter Thomas Nordseth-Tiller, som gikk bort i natt.

SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie.
SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Bare 28 år gammel sovnet manusforfatteren til storfilmen «Max Manus», Thomas Nordseth-Tiller, inn i natt etter å ha kjempet mot kreften i lengre tid.

— Han gikk bort i natt. Det er forferdelig trist, sier en preget «Max Manus»-produsent Sveinung Golimo til Dagbladet.no.

Roser kollegaen
Nordseth-Tiller hadde ligget på sykehus i flere måneder før han gikk bort. Golimo roser sin tidligere medarbeider som et flott menneske og en meget dyktig manusforfatter.

— Han var veldig et talentfullt menneske og veldig engasjert. Vi er enormt takknemlige for at vi fikk jobbe med ham.

Aksel Hennie, som spilte hovedrollen i «Max Manus», sørger tungt over vennen som nå er borte.

- Det er vondt, uforståelig og absurd at Thomas er borte. Han var et sjeldent fint menneske, og det er en utrolig begavet og dyktig manusforfatter som nå har sluttet å skrive. Jeg kommer til å savne ham. Mine tanker går til hans nærmeste, sier han.

Tenker på familien
«Max Manus» var Nordseth-Tillers første realiserte filmmanus. Han hadde en bachelorgrad i film og tok utdannelsen i Norge, USA og Australia. Han vant Kosmorama-prisen for manuset han skrev til Max Manus.

Filmen er nå sett av over 1150000 kinogjengere. For Nicolai Cleve Broch, som spilte rollen som Gregers Gram i storfilmen, blir imidlertid det norske filmmiljøets tap av et stort talent uvesentlig i en stund som denne.

— Det jeg først og fremst tenker på nå er hans familie. Dette er bare helt forferdelig og meningsløst. Stort mer er det ikke å si om denne saken, sier han.

Cleve Broch vet foreløpig ikke hvorvidt «Max Manus»-gjengen kommer til å komme sammen for å minnes Nordseth-Tiller.

— Det er ikke noe vi har snakket om ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer