- Vondt, uforståelig og absurd

Aksel Hennie sørger over «Max Manus»-forfatter Thomas Nordseth-Tiller, som gikk bort i natt.

SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie.
SUKSESS Etter at «Max Manus» slo alle rekorder fikk Thomas Nordseth-Tiller (t.h.) og skuespillerne Knut Joner og Christian Rubeck servert bløtkake på kulturminister Trond Giskes kontor. Nå, bare måneder senere, er Nordseth-Tiller gått bort etter et lengre tids sykeleie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Bare 28 år gammel sovnet manusforfatteren til storfilmen «Max Manus», Thomas Nordseth-Tiller, inn i natt etter å ha kjempet mot kreften i lengre tid.

— Han gikk bort i natt. Det er forferdelig trist, sier en preget «Max Manus»-produsent Sveinung Golimo til Dagbladet.no.

Roser kollegaenNordseth-Tiller hadde ligget på sykehus i flere måneder før han gikk bort. Golimo roser sin tidligere medarbeider som et flott menneske og en meget dyktig manusforfatter.

— Han var veldig et talentfullt menneske og veldig engasjert. Vi er enormt takknemlige for at vi fikk jobbe med ham.

Aksel Hennie, som spilte hovedrollen i «Max Manus», sørger tungt over vennen som nå er borte.

- Det er vondt, uforståelig og absurd at Thomas er borte. Han var et sjeldent fint menneske, og det er en utrolig begavet og dyktig manusforfatter som nå har sluttet å skrive. Jeg kommer til å savne ham. Mine tanker går til hans nærmeste, sier han.

Tenker på familien«Max Manus» var Nordseth-Tillers første realiserte filmmanus. Han hadde en bachelorgrad i film og tok utdannelsen i Norge, USA og Australia. Han vant Kosmorama-prisen for manuset han skrev til Max Manus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer